Slēpošanas kūrorta būvniecība Ziemeļkorejā tuvojas noslēgumam

Ziemeļkorejas pirmā slēpošanas kūrorta būvniecība straujiem soļiem tuvojas noslēgumam – tiek ziņots, ka Masika kalnā topošais komplekss plašākai publikai tiks atklāts jau 10. oktobrī, par godu Korejas Darbaļaužu partijas izveidošanas 68. gadadienai.

Tomēr pastāv bažas, ka kūrorta celtniecība varētu aizkavēties. Kā septembrī ziņoja Associated Press, tikai nesen uzsākta apkalpojošo ēku pamatu rakšana. Tā kā slēpošanas sezona Ziemeļkorejā sākas decembrī, domājams, ka tuvākie mēneši tiks izmantoti nepieciešamu darbu paveikšanai.

Kā informē The Indepedent, būvlaukumu rotā gigantiski uzraksti, kas mudina strādniekus darbu pabeigt pēc iespējas ātrāk. Viens no tiem vēsta: "Pilnā uzbrukumā uz priekšu! Ar agresīvu kauju un pilnā sparā pabeigsim būvēt Masika kalna slēpošanas kūrortu šī gada laikā!".

Projekta būvniecība prasījusi jau 10 mēnešus. Topošais slēpošanas kūrorts, kas jau izpelnījies plašu kritiku starptautiskā mērogā, ir valsts līdera Kima Čenuna vīzija, kurš, kā tiek ziņots, studiju gados Šveicē labprāt slēpojis pa Alpu kalnu nogāzēm.

Jaunajā kūrortā slēpošanas trašu kopgarums sasniegs 110 kilometrus. Tā darbības nodrošināšanai izbūvēts arī helikopteru nosēšanās laukums un pacēlāju ceļš. Ārzemju viesu ērtībām kalpos viesnīcas ēka astoņos stāvos, bet korejieši varēs apmesties atsevišķā viesnīcā ar 150 numuriem. Amatpersonas cer, ka jaunais kūrorts ļaus piesaistīt vairāk ārzemju tūristu, tādējādi palīdzot piepildīt Čenuna plānus par tūrisma nozares attīstīšanu komunistiskajā valstī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.05.2024 - 08.05.2024 airBaltic pop-up lidojumi uz Liepāju Liepājas reģiona TIB
Latvijas lidsabiedrība airBaltic paziņo, ka nodrošinās pop-up lidojumus no Rīgas uz Liepāju 2024. gada jūlijā un augustā. | Skatīt vairāk
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54995418sec.