Vēl nedēļu Rīgā var aplūkot izstādi "Eiro – mūsu valūta"

Iespēju aplūkot klātienē visu eirozonas valstu monētas un Latvijas eiromonētu ar tautumeitu izstādē "Eiro – mūsu valūta" jau izmantojuši vairāk nekā 1500 apmeklētāji. Tikai vēl nedēļu, līdz 17. oktobrim, izstādi bez maksas ir iespējams apmeklēt Rīgas Latviešu biedrības namā. Jau no 22. oktobra izstāde būs apskatāma Daugavpilī, bet no 3. decembra – Liepājā.

Izstāde lielāko popularitāti ir iemantojusi skolu vidū. Piemēram, tajā jau paviesojušās trīs grupas no Rīgas Lietuviešu vidusskolas, savukārt Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas četru klašu skolēni ekonomikas stundās ir izstādē meklējuši atbildes uz skolotājas sagatavotajiem uzdevumiem.

"Izstādi apmeklējām ekonomikas stundu laikā. Skolēni atzina, ka ieguva daudz jaunas informācijas gan par Eiropas Savienības izveidošanos, gan par eiro valūtu, turklāt tā bija īsa, kodolīga, interesanta un pārskatāmi noformēta, tādēļ ir labi palikusi atmiņā. Pirmo reizi vienkopus bija iespēja aplūkot visu valstu eiro monētas.  Skolēniem, neatkarīgi no vecuma, ļoti patika interaktivitāte, iespēja dažādās spēlēs pārbaudīt savas zināšanas. Es, kā skolotāja, šajā izstādē guvu arī dažas idejas turpmākajam darbam. Izstādi noteikti iesakām apmeklēt gan skolām, gan arī ar ģimenēm, jo iegūtā informācija ir aktuāla mums visiem," saka Rīgas Lietuviešu vidusskolas skolotāja Edīte Teterovska.

"Kā uz eiro monētām nonāca Latvijas sudraba pieclatnieka tautumeitas attēls?", "Kāpēc eiro banknotes izgatavotas no kokvilnas?", "Ja visas eiro banknotes saliktu vienu aiz otras, cik reizes tās “apietu” apkārt zemeslodei?" ir vien daži no jautājumiem, uz kuriem saistošā veidā var gūt atbildes ikviens izstādes apmeklētājs. Saturiski un vizuāli bagātīgā izstāde ir visaptverošs uzziņas avots gan pieaugušajiem, gan vērtīgs mācību līdzeklis skolām un augstskolām. Izstādē padomāts arī par pašiem mazākajiem apmeklētājiem, kas bērnu stūrītī eiro var iepazīt ar izzinošu spēļu palīdzību.

Izstāde līdz 17. oktobrim Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē. No 22. oktobra līdz 29. novembrim tā būs pieejama Daugavpils Kultūras pilī, bet no 3. decembra līdz 7. janvārim – Liepājas Olimpiskajā centrā. Ieeja izstādē ir bez maksas. Izstādes darba laiks: darba dienās ir no 10:00 līdz 19:00, brīvdienās no 11:00 līdz 16:00. Uz izstādi ekskursijās īpaši tiek aicinātas skolnieku un studentu grupas. Izstādē iespējams arī noturēt klašu stundas par eiro un Eiropas Savienību, iepriekš piesakoties pa izstādes koordinatora tālruni 28300095.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73007202sec.