10 Travelnews.lv redakcijas novērojumi, ceļojot ar ECOLINES autobusu uz Berlīni [1]

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcijai novembra sākumā ar starptautiskās autobusu līniju kompānijas ECOLINES autobusu bija iespēja doties uz Vācijas galvaspilsētu Berlīni. Brauciena laikā radās vairāki novērojumi un ieteikumi, kas varētu noderēt katram ceļotājam, tādēļ raksta turpinājumā dalāmies ar redzēto un piedzīvoto.

- Daudziem brauciens autobusā asociējas ar šaurām krēslu atstarpēm, toties ECOLINES autobusā uz Berlīni tas nebija novērojams. Atstarpe starp krēsliem ir pietiekami liela, domājams, ka arī augumā garākie cilvēki jutīsies komfortabli. Patīkami pārsteidza, ka krēsliem varēja ne tikai regulēt slīpumu, bet arī palielināt atstarpes starp blakussēdošo.

- Portāla redakcijai komfortu autobusā uz Berlīni palielināja tas, ka zem krēsliem atradās 220 V elektrības pieslēgums, tādēļ nevajadzēja uztraukties par telefona vai datora izlādi.


- Tā kā autobusā tiek nodrošināts bezvadu internets (bez problēmām darbojas Latvijā un Lietuvā), tā ir laba iespēja telefonā, planšetdatorā vai portatīvajā datorā pārlūkot jaunākās ziņas, skatīties filmu vai apskatīt svarīgāko informāciju par galamērķi. Travelnews.lv redakcija īpaši uzteic tieši šo pakalpojumu, jo ikvienam mūsdienīgam cilvēkam svarīgs ir interneta pieslēgums.

- Gluži kā lidmašīnās, arī ECOLINES autobusos ir pieejama bufete – silta tēja un kafija, atspirdzinošie dzērieni, uzkodas, siltie ēdieni. Portāla redakcija novēroja, ka nav vērts pūlēties ar sviestmaižu un uzkodu gatavošanu līdzi ņemšanai, jo viss vajadzīgais būs nodrošināts autobusā, turklāt silts un par saprātīgām cenām, piemēram, tase tējas izmaksās vien 50 santīmus.


- Mūsdienu straujajā dzīves ritmā katram ir svarīgi taupīt gan savu laiku, gan naudu. Tādēļ Travelnews.lv iesaka biļetes braucienam iegādāties tieši internetā (www.ecolines.net), tā ietaupot laiku un saņemot atlaidi. Ir iespējams kļūt arī par ECOLINES bonusu programmas dalībnieku, kā ietvaros jākrāj punkti, kas dos iespēju izmantot bezmaksas vai daļēji apmaksājamu braucienu ECOLINES autobusos.

- Jāņem vērā, ka autobusu pienākšanas un atiešanas laiki var mainīties atkarībā no laikapstākļiem, situācijas uz ceļa un citiem no pārvadātāja neatkarīgiem apstākļiem. Travelnews.lv redakcijai dodoties turp un atpakaļ no Berlīnes, autobuss kavējās vienu reizi, izbraucot no Berlīnes 22.40, nevis 22.00. Pozitīvi, ka laikus tika saņemta īsziņa par autobusa kavēšanos, kas bija saistīta ar sastrēgumiem. Lai gan autobuss no Berlīnes izbrauca vēlāk nekā paredzēts, Rīgā tas ieradās precīzi norādītajā laikā.

- Vērts atzīmēt, ka braucienā uz Berlīni, redzēsiet ne tikai pašu Vācijas galvaspilsētu, bet arī citas pilsētas gan Lietuvā, gan Polijā. Travelnews.lv piefiksēja, ka turpceļā ECOLINES piestāja – Panevēžā, Kauņā, Viļņā un Varšavā, bet atpakaļceļā – Varšavā, Bjalistokā, Suvalkos, Kauņā un Panevēžā.


- Gan turpceļā, gan atpakaļceļā ir iekļauti nakts braucieni, kas pasažieriem ievērojami saīsina brauciena laiku, jo vairums pasažieru laižās naktsmierā. Kā novēroja Travelnews.lv redakcija, autobusa pavadone izsniedza siltus pledus patīkamākam naktsmieram, bet mazu spilventiņu gan ieteicams pasažieriem pašiem paņemt līdzi.

- Braucienam uz Berlīni iespējams izvēlēties jebkuru no nedēļas dienām, turklāt uz Berlīni ECOLINES kursē divas reizes dienā, proti, pulksten 11.00 un 18.00. Atpakaļ no Vācijas galvaspilsētas iespējams doties pulksten 14.00 un 22.00.

- Tā kā Berlīne ir viena no Eiropas labākajām un izdevīgākajām iepirkšanās pilsētām, braucienu ar autobusu uz Berlīni var izmantot arī, lai iepirktos. Turklāt, atšķirībā no lidmašīnām, ECOLINES autobusos bagāža jau ir iekļauta cenā (30 kg + rokas bagāža).  

Kopumā portāla redakcija ir apmierināta ar braucienu, protams, jāņem vērā, ka ceļš uz Berlīni ir garš, tādēļ jāizmanto iespējas pieturvietās "izlocīt" kājas. Turklāt, Berlīne ir lielisks galamērķis, kurā viesojoties var apvienot gan tūrisma apskates objektu apmeklējumu, gan izdevīgu iepirkšanos. Un kā novēroja Travelnews.lv redakcija, Berlīne jau sāk rotāties Ziemassvētku rotās, kas ir labs iemesls, lai dotos ceļojumā.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.ecolines.net



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Anna 11/08/2013 16:24 Wi-fi pārsvarā ceļojuma laikā negāja, it īpaši Latvijā un Lietuvā.
Dažas stundas labi gāja, bet tikai Polijā.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Brokastu ēdienkarte visas dienas laikā! Jurmala Golf Club & Hotel
Tas brīdis ir pienācis! Jauno sezonu uzsācis Jurmala Golf Club & Hotel mājīgais restorāns! Ar lielāko prieku uzņemsim un parūpēsimies par tavām | Skatīt vairāk
no 6.50 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18130994sec.