Dancis pa trim atkal "Karostā - kino ostā"

Projekts "Karosta – foto osta" sestdien, 30. novembrī, turpinās ar filmu "Dancis pa trim". Seansa sākums kā parasti pulksten 16:00 Karostas cietumā.

"Dancis pa trim" ir 2011. gadā izdota Latvijas filma, kuras režisors ir Arvīds Krievs. Lomās: Kristīne Nevarauska, Mārtiņš Freimanis, Jānis Vingris.

Latvija no vienas okupācijas ir kritusi citā. II pasaules kara laikā latviešu karavīri mēģina atrast savu vietu, kas palīdzētu atjaunot valsts neatkarību. Tikmēr jauni cilvēki turpina iemīlēties, neraugoties uz nacionālo piederību un politisko pārliecību. Kristīnes Nevarauskas Santa nokļūst jūtu krustugunīs starp iznesīgo vācu virsnieku (Mārtiņš Freimanis) un latviešu dižkareivi (Jānis Vingris). Vai sieviete var mīlēt vienlaikus divus vīriešus? Vai nāves priekšā vīrietis piedod mīļotajai neuzticību?

"Dancis pa trim" ir filma par mīlas trīsstūri, kurā attiecības samezglojas uz karadarbības fona 1944./45.gadā Kurzemē. Darbība norisinās gan mūsdienās, kad Atis (Mārtiņš Freimanis) mēģina atrisināt savas izcelsmes mīklu, gan Otrā pasaules kara laikā. Kara laika stāsts scenārijā atveidots pēc trimdas rakstnieka Voldemāra Kārkliņa romāna "Tikai mīlestība" (1959), kura pamatā ir patiesi notikumi. Romāna un filmas centrā - tā saukto kureliešu (latviešu ģenerāļa Kureļa grupējuma) traģēdija. Režisors uzskata, ka tā bija vienīgā īsti nacionālā pretošanās kustība: tās vīriem pat nevar pārmest zvērestu Hitleram, kā to nereti pārmet leģionāriem.

Filma ir arī veltījums tās dalībniekiem, kas nesagaidīja pirmizrādi: operatoram Dāvim Sīmanim, aktieriem Leonīdam Loceniekam, Kristīnei Bēdelei un Mārtiņam Freimanim.

Filma "Dancis pa trim" jau demonstrēta Karostas cietumā iepriekšējā sezonā. Tā kā tā ir bijusi visvairāk apmeklētā projekta "Karosta – kino osta" filma, tad pēc skatītāju pieprasījuma tiks demonstrēta atkārtoti.

Nākamais kino seanss Karostas cietumā būs 7. decembrī.

Maksa par kino seansiem Ls 0,50. Projekts "Karosta – kino osta" tiek realizēts ar Liepājas Kultūras pārvaldes atbalstu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Latvija
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 29.06.2024 Goran Gora koncerts Kalsnavas arborētumā Madonas TIC
29. un 30. jūnijā - "Peoniju ziedu parādē 2024" Goran Gora koncerts un bērnu programma | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.06.2024 - 27.06.2024 "Peoniju ziedu parāde 2024" Kalsnavā  Madonas TIC
LVM Kalsnavas arborētumā sācies peoniju ziedēšanas laiks, kolekcijā ap 300 peoniju dažādības. “Peoniju ziedu parāde 2024” šogad notiks visu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85228491sec.