Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Tuvojoties Ziemassvētku laikam, Travelnews.lv kopā ar sadarbības partneru restorānu šefpavāriem gatavo svētkiem piemērotas receptes. Šajā reizē restorāna Burkāns šefpavārs Andris Rūmītis aicina pagatavot "Šokolādes fondantu ar sarkanvīna ķiršu mērci, vaniļas saldējumu un maskarpones uzpūteni.".
Recepte paredzēta četrām personām.
Reklāma
Sastāvdaļas: šokolāde 0,08 kg, olas 2 gb, cukurs 0,07 kg, sviests 0,05 kg, milti 0,04 kg, ķiršu mērcei: ķiršu sula 0,1 l, sarkanvīns 0,05 l, medus 0,05 kg, kartupeļu ciete 1 tējk, maskarpones uzpūtenim: saldais krējums 0,1 l, maskarpone siers 0,1 kg, cukurs 0,05 kg, vaniļas saldējums 0,2 kg.
Pagatavošana:
Fondanta pagatavošana: ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, saputo olas ar cukuru, tad pievieno miltus un šokolādi (nedrīkst būt karsta), masu lej formiņās, kuras iepriekš izsmērētas ar sviestu un izkaisītas ar kakao, liek cepties 180 grādos aptuveni 10 minūtes. Ķiršu mērces pagatavošana: visas sastāvdaļas uzvāra, reducē 30%, tad pievieno kartupeļu cieti. Maskarpones uzpūteņa pagatavošana: saputo saldo krējumu ar cukuru, tad iecilā maskarpones sieru.
Pasniegšana:
Uz šķīvja kārto fondantu, maskarpones uzpūteni, ķiršu mērci un saldējumu. Dekorē ar svaigām ogām un pasniedz nekavējoties!
Vairāk informācijas interneta vietnē www.burkans.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.