Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Recepte "Garšaugu sviestā cepta store ar baraviku risotto, dārzeņu pērlītēm un vermuta mērci" (4 personām)
Sastāvdaļas:
Reklāma
Stores fileja 0,6 kg
Garšaugu sviests (sviests +dažādi zaļumi+ķiploks) 0,1 kg
Risotto:
Rīsi "Arborio" 0,2 kg
Baltvīns 0,03 l
Sviests 0,05 kg
Vistas buljons 0,4 l
Šalotes sīpols 0,05 kg
Baravikas 0,1 kg
Parmasan siers 0,05 kg
Sāls, pipari
Vermuta mērce:
Zivju buljons 0,1 l
Salds krējums 0,1 l
Vermuts 0,05 l
Dārzeņu pērlītēm:
Cukini 0,1 kg
Selerija sakne 0,1 kg
Burkāns 0,1 kg
Sviests 0,05 kg
Sāls, pipari
Pagatavošana:
Sores fileju apcep uz pannas garšaugu sviestā, liek 180 grādu sakarsētā cepeškrāsnī, cep 10 minūtes. Risotto pagatavošana: katliņā sviestā apcep sakapātu šalotes sīpolu, pievieno klāt rīsus un baravikas. Pievieno klāt baltvīnu un nedaudz buljonu, uz lēnas uguns sautē. Pakāpeniski turpina pievienot buljonu, kamēr risotto gatavs. Procesa beigās pievieno parmasan sieru. Dārzeņu pērlīšu pagatavošana: ar bumbiņu nazīti pagatavo bumbiņas. Dārzeņus apvāra 3 minūtes, liek ledus ūdenī, tad sviestā apcep uz pannas. Mērces pagatavošana: salej katliņā visas sastāvdaļas un reducē par 30%.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.