Rīgā notiks Barikāžu atcerei veltīti piemiņas pasākumi un koncerts

Janvāris ir Barikāžu atceres mēnesis, tāpēc Rīgā notiks vairāki pasākumi, lai atcerētos un pieminētu 1991. gada barikāžu laiku – tiks iedegti piemiņas ugunskuri, būs ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā, kā arī koncerts Rīgas Domā.

Pirmdien, 13. janvārī atceres ugunskurs tiks aizdegts Zaķusalā, bet 16. janvārī atceres pasākums notiks pie Vecmīlgrāvja tilta. 17. janvārī atklās izstādes ekspozīciju 1991. gada barikāžu muzejā. 18. janvārī ikviens aicināts uz barikāžu rekonstrukcijas spēli Zaķusalā.

20. janvārī no pulksten 12.00 līdz 17.00 ikviens interesents aicināts apmeklēt 1991. gada barikāžu muzeja ceļojošo izstādi, kas būs apskatāma Reimersa ielā "muzeobusā". Šajā dienā notiks arī ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un Bastejkalnā kritušo piemiņas vietās. Pēc ziedu nolikšanas ceremonijas tiks atklāta Barikāžu notikumu piemiņas plāksne pie bijušās Iekšlietu ministrijas ēkas Raiņa bulvārī 6.

Svinīgs pasākums, kas veltīts 1991. gada barikāžu atcerei, 20. janvārī pulksten 14.00 notiks arī Rīgas domes ēkā. Tajā piedalīties barikāžu notikumos bojāgājušo tuvinieki un tā laika vadošie Iekšlietu ministrijas un Rīgas milicijas darbinieki, kā arī Barikāžu fonda locekļi un Rīgas Pašvaldības policijas pārstāvji.

20. janvārī no pulksten 17.00 līdz pulksten 21.00 Doma laukumā degs piemiņas ugunskurs. Savukārt Rīgas Domā pulksten 18.00 Rīgas dome ielūdz uz koncertu "Vakara saullēkts", kuru ievadīs mācītāja Elija Godiņa uzruna. Koncertā piedalīsies koklētāja Laima Jansone, soliste Ieva Parša, Rīgas kamerkoris "Ave Sol", "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets: Kristiāna Šīrante, Agnese Kanniņa-Liepiņa, Artūrs Gailis, Kārlis Klotiņš, aktieris Uldis Anže, diriģents Andris Veismanis. Koncertā ieeja būs bez maksas.

Barikāžu atcerei veltīts pasākums 20. janvārī notiks arī pie Rīgas kultūras centra "Iļģuciems", kur Amatu mājas logos būs eksponētas divu iļģuciemiešu – fotogrāfu Jāņa Knāķa un Georga Jemeļjānova barikādēm veltīto fotogrāfiju projekcijas. Kultūras centra pagalmā skanēs arī 1991. gada 20. janvāra radioreportāžu ieraksts.

Barikāžu atcerei veltītos pasākumus atbalsta Rīgas dome.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47266293sec.