Impro aicina ceļojumā uz Sokotras salu

Sokotras sala (Socotra) – tā ir Jemenas un visa Arābijas reģiona pērle. Sokotras salu arhipelāgs ir patiesi reāls, dzīvs floras un faunas muzejs, kuru līdz mūsu dienām mums saglabāt ir spējušas daudzas sokotriešu paaudzes.

Daudzu gadsimtu garumā Sokotras sala ir bijusi nepieejama pētniekiem un zinātniekiem. Taču pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu beigās salai tika pievērsta līdz šim nepieredzēta uzmanība, un nu - mūsdienās, tā ir atvērta ikvienam, sniedzot visneparastākās izjūtas un pārdzīvojumus pat īpaši pieredzējušiem ceļotājiem...

Pateicoties unikālajai dabai, kura saglabājusies no aizvēsturiskiem laikiem, Sokotras sala vilina gan dēkaiņus, gan arī mierīgas atpūtas un ekotūrisma cienītājus. Arhipelāgs ir viena no nedaudzajām vietām pasaulē, kur visaptverošais progress vēl nav sabojājis cilvēka attieksmi pret dabu un pašam pret sevi. Un to ir vērts izbaudīt katram uz savas ādas!


Eksotiskas pūķa asins koku, pudeļu koku un gurķa koku audzes, peldes gleznainu kalnu ezeriņu tirkīzzaļā ūdenī, brauciens ar laivām gar salas Indijas okeāna mežonīgajām piekrastes klintīm delfīnu rotaļu pavadījumā, neaizmirstama pastaiga pa unikālo Detwah lagūnu, rokas stiepiena attālumā tiekoties ar kalmāriem, jūras gurķiem, balonzivīm un citiem dienvidu jūru eksotiskiem iemītniekiem, aizraujošs un izzinošs ceļojums uz vulkānisko gāzu radīto noslēpumaino Hoq alu – tas viss ir tikai neliela daļiņa no pārsteidzošajiem iespaidiem, kādi iegūstami tikai un vienīgi izolētajā Indijas okeāna Sokotras salā!


Unikāli un neatkārtojami ir arī paši salinieki, kuri labprāt dejojot un dziedot paaudžu paaudzēs pārmantotas dejas un dziesmas, nodarbojas ar lopkopību un zvejniecību. Tie labprāt ļoti sirsnīgi un viesmīlīgi uzņem salas viesus – tūristus.


Pasteidzieties - iespēja izdzirdēt nu jau pamazām izmirstošo sokotriešu valodu, kurai līdz pat šai dienai nav rakstības, ir īpašs pagodinājums!

Līdz 25. janvārim gaidām ceļotāju pieteikumus ceļojumam uz Sokotras salu (24.02. - 07.03.). Vairak informācijas par ceļojumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
Latvija 35 EUR
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 05.05.2024 Mārča Auziņa solo programma Jaunmoku pilī Tukuma TIC
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā plkst. 18.00, Jaunmoku pils terasē notiks virtuozā ģitārista Mārča Auziņa solo | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48030996sec.