Otrais pilots nolaupa lidmašīnu, lai pieprasītu patvērumu Šveicē

Šveices policija arestējusi lidsabiedrības Ethiopian Airlines otro pilotu, kurš reisa laikā no Etiopijas galvaspilsētas Adisabebas uz Romu Itālijā bija nolaupījis aviolaineri ar 202 pasažieriem uz klāja.

Notikušajā vainojamais pilots lidojuma laikā nogaidījis, kad kapteinis dodas uz tualeti, un ieslēdzies pilotu kabīnē, lai varētu pārņemt lidmašīnas vadību savās rokās.

Kā norāda lidsabiedrība, pilots nav bijis bruņots un lidmašīnu nolaupījis ar nolūku meklēt politisko patvērumu Šveicē. Lidojuma laikā visi pasažieri un apkalpes locekļi bijuši drošībā.

Kā minēts Šveices policijas ziņojumā, pēc ieslēgšanās kabīnē lidmašīnas otrais pilots dispečeram lūdzis atļauju nosēsties Ženēvā, lai uzpildītu degvielu. Pēc sekmīgas piezemēšanās viņš ar virves palīdzību nolaidies pa pilotu kabīnes logu un drīz vien padevies likumsargiem. Kā paskaidrojuši likumsargi, notikušā laikā situācija lidmašīnas salonā gan bijusi salīdzinoši mierīga.

Kā izrādās, lidmašīnas nolaupītājs neilgi pirms nosēšanās par saviem nolūkiem bija informējis arī varas iestādes, kaut gan pasažieriem nolaupīšanas fakts tobrīd nav bijis zināms.

Pilots, visticamāk, varētu tikt apsūdzēts par ķīlnieku saņemšanu. Tikko pēc incidenta notikušā preses konferencē minēts, ka šādā gadījumā viņam draudētu sods līdz pat 20 gadiem ieslodzījumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4512291sec.