airBaltic pasažieri šomēnes varēs iepazīt Latgali [1]

Marta mēnesī jaunais tūrisma ceļvedis "Latgale vieno!", kas izdots Latgales plānošanas reģiona un Latgales Reģiona attīstības aģentūras projekta "Tour de Latgale & Pskov" (ELRI-129) ietvaros, ir pieejams uz nacionālās aviokompānijas airBaltic lidmašīnu borta.

Jaunajā ceļvedī ir pieejama informācija par kultūras tūrisma iespējām, aktīvo atpūtu, Latgales dabas bagātībām, amatniecības tradīcijām, Latgales kulinārā tūrisma brīnumiem, iekļauta arī informācija par reģiona jaunākajiem tūrisma objektiem, kas nesen sākuši uzņemt apmeklētājus, bet jau ir paspējuši iemantot atpazīstamību gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām.

Dotais ceļvedis būs interesants ne tikai ceļotājiem, kas vēlas iegūt informāciju par Latgales reģionu, tā būs interesanta lasāmviela arī tiem, kas Latgali jau pazīst – ceļvedī ir iekļauti dažādi interesanti fakti par Latgales reģionu, krāšņi un detalizēti tūrisma objektu apraksti, kā arī amatnieku stāstījumi.

Jaunā tūrisma ceļveža vāku rotā konkursa Miss Tourism Queen International 2013 uzvarētājas Alises Miškovskas bilde.

Mēneša laikā ceļvedis būs pieejams kopumā 3140 airBaltic reisos, kas lidos uz 41 dažādu pasaules galamērķi.

"Tūrisma nozare Latgales reģionā mērķtiecīgi attīstās," atzīmē Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, "mums ir ko parādīt un ir arī ar ko lepoties, tāpēc aicinām ikvienu iepazīt Latgales dabu, vēsturi, tradīcijas, izjust te valdošo mieru! Sirsnīgi aicinām iepazīt Latgali!"

Kopējais projekta „Tour de Latgale & Pskov” budžets sastāda 1 681 815,20 EUR, no kuriem 90 % jeb 1 513 633,68 EUR (1 063 787,80 LVL) sastāda Igaunijas, Latvijas un Krievijas pārrobežu sadarbības programmas Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta 2007 – 2013. gadam finansējums un 10 % partneru līdzfinansējums. Divu gadu laikā ieviestas dažādas aktivitātes – infrastruktūras uzlabošanas pasākumi, mārketinga aktivitātes, drukāto materiālu izstrāde un izdošana u.c.

Brošūras izplatīšana airBaltic lidmašīnās notiek saskaņā ar noslēgto ar airBaltic maksas pakalpojuma līgumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Nikodems dēliņš 03/06/2014 22:23 Grūti lasīt tekstu ar tik daudz gramatikas kļūdām. Es saprotu, ka tekstu rakstījis krievu tautības cilvēks,m bet vajadzēja tomēr parādīt kādam, kurš latviešu skolā pabeidzis vismaz 9 klases. Tikai daži piemēri - nekas neatrodas "uz lidmašīnas borta", tas "atrodas lidmašīnā"; nevis "dotais ceļvedis", bet "šis ceļvedis"; nevis "budžets sastāda", bet "budžets ir" utt.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 04.05.2024 Dārza svētki LVM "Kalsnavas arborētumā" Madonas TIC
4. maijā - dārza svētki LVM "Kalsnavas arborētumā" Madonas apkārtnē. Apmeklētājus gaida burvju lazdas, tulpjukoki, parūkkoki, čūskegles un vēl | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.46950197sec.