Restorāna Le Dome šefpavārs aicina pagatavot «Smiltsērkšķu krēma kūku ar bazilika saldējumu»

Vecrīgas viesnīcas Dome Hotel & SPA zivju restorāna Le Dome šefpavārs Māris Astičs atklāj recepti desertam "Smiltsērkšķu krēma kūka ar bazilika saldējumu", ko viņš gatavoja kopā ar Restorānu Servisa Skolu. Recepte paredzēta sešām personām.

SMILTSĒRKŠĶU KRĒMA KŪKA

200 ml saldais krējums

4 olas dzeltenumi

35 g Dansukker cukurs

200 g baltā šokolāde

10 g želatīns

60-100 ml smiltsērkšķu sula

Želeja – 60 ml smiltsērkšķu sula

200 ml ūdens

20 g želatīns

Uzkarsētu saldo krējumu līdz apmēram 80 grādiem pārlej saputotai olu dzeltenumu un cukura masai, strauji maisot. Silto masu lej bļodā ar balto šokolādi un maisa, līdz šokolāde pilnībā ir izkususi. Pievieno uzbriedinātu un izkausētu želatīnu, kā arī ogu sulu. Masu ielej formā, ievieto ledusskapī un ļauj sastingt.

Želejai: sulai pievieno ūdenī uzbriedinātu un izkausētu želatīnu. Želeju pārlej pāri gatavajam krēmam.

ĀBOLU-PIPARMĒTRU BIEZENIS

300 g skābi āboli

150 ml baltvīns

100 g Dansukker cukurs

45 g spināti

35 g piparmētru lapiņas

Ābolus sagriež nelielos gabaliņos, pievieno cukuru un baltvīnu. Vāra, līdz āboli kļuvuši ļoti mīksti. Atdzesē. Ābolus liek blenderī un, pievienojot spinātus un piparmētru, kārtīgi sablenderē. Šo masu izberž caur sietu un atdzesē ledus peldē.

BAZILIKA SALDĒJUMS

Sīrupam:

2 ēd.k. glikoze

100 ml ūdens

Saldējums:

200 ml piens

750 g saldais krējums

250 g Dansukker cukurs

4 olu dzeltenumi

30 g spināti

25 g baziliks

1 gb vaniļas pāksts

laima sula no 2 gb

Ūdeni kopā ar glikozi vāra 10 minūtes, nedaudz atdzesē. Pienu ar saldo krējumu uzsilda līdz vārīšanās temperatūrai un liek blenderī. Sablenderē ar baziliku un spinātiem. Izkāš caur sietu un pievieno saputotai olu dzeltenumu un cukura masai. Šai masai pievieno laima sulu, un, ja vēlas, vaniļas pāksti. Ieputo sīrupu. Masu liek saldējuma mašīnā dzesēties.

KAFIJAS TVILLIS AR RIEKSTIEM

18 ml espresso

lazdu rieksti

valrieksti

20 g Dansukker pūdercukurs

20 g sviests

50 g milti

1 ola

Sviestu izkausē, pievieno pūdercukuru, kafiju, sakultu olu, miltus un samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu. Šo masu ļoti plāni smērē uz silikona paklājiņa un cep zeltaini brūnus 180 grādos. Jo plānāk izsmērēs, jo trauslāks un garšīgāks izdosies tvillis. Cepj apmēram 2 minūtes.

Pasniedz ar ogām un ogu mērci.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.zivjurestorans.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47083616sec.