Sv. Pētera baznīcā notiks «COLART DUO» koncerts

Sestdien, 15. martā pulksten 17.00 Rīgas Svētā Pētera baznīcā notiks COLART DUO koncerts, kurā piedalīsies Māra Zandersone – klavieres /Latvija/ un Martina Štuklere (Martina Stükckler) – saksofons /Austrija/.

COLART DUO izveidots Nīderlandē 2012. gadā. Duets, kura sastāvu veido klasiskais saksofons, austriešu saksofonistes Martinas Štukleres izpildījumā, un klavieres, latviešu diriģentes un pianistes Māras Zandersones izpildījumā, jau sniedzis vairākus koncertus Eiropas valstīs – Nīderlandē, Austrijā un Vācijā, un šajā pavasarī uzstāsies Viļņā, kā arī divos koncertos Rīgā.

Jaunā mūziķe Martina Štuklere šobrīd mācās ArtEZ Mākslas augstskolā Nīderlandē pie profesora Johana van der Lindena, kā arī mācījusies saksofonu Vīnes Mūzikas un tēlotājmākslas universitātē, un ir vairāku starptautisko konkursu laureāte – zelta medaļas ieguvēja starptautiskā solistu un kamerorķestru konkursā Sviler Slovēnijā 2011. un 2012. gadā.

Māra Zandersone studē J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pūtēju orķestra diriģēšanu pie profesora Jāņa Puriņa, paralēli studijām praktiskās zināšanas papildinot Erasmus praksē ArtEZ Mākslas augstskolā Nīderlandē, kā arī mācījusies E. Dārziņa mūzikas vidusskolā un P. Jurjāna mūzikas skolā klavierspēli.

COLART DUO repertuārs ir tieši tik krāsains, cik krāsains ir tā nosaukums. Duets labprāt atklāj un pielāgo saviem instrumentiem Baroka mūziku, aizraujas ar Klasicisma periodam raksturīgo, izbauda Romantisma laika mūzikas piesātinājumu un Impresionisma noslēpumainību. Duets priecājas arī par iespēju atskaņot mūziku ar džeza elementiem. Tieši žanru dažādība sniedz klausītājiem iespēju ikkatrā koncertā sadzirdēt ko interesantu, savukārt, pašam duetam – ļauj pētīt un attīstīties.

Koncerta programmā tiks atskaņoti komponistu G. P. Tēlemaņa, L. E. Larsona, T. Jošimatsu, J. S. Baha, F. Dekruka, F. Šopēna un Ž. Ibēra skaņdarbi.

Biļetes cena EUR 2, skolēniem, studentiem un pensionāriem EUR 1

Biļetes nopērkamas Sv. Pētera baznīcas kasē

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.00938201sec.