Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Restorāna Rīgas atslēga (Key to Riga) šefpavāres Gunitas Rolovas Gastronomijas laboratorijas jaunums - "Cūciņ'spēlē paslēpes"
Gunita ir viena no tām pavārēm, kurai patīk eksperimentēt un gatavot ēdienus, kas neprasa daudz laika. Viņa pievērš uzmanību tam, lai receptes varētu pārbaudīt un pagatavot mājās katrs, kurš to vēlētos.
Reklāma
Sastāvdaļas:
150 g cūkas filejas
Eļļa
Mārrutki
Timiāna zariņš
200 grami kārtainā rauga mīkla
1 ola
Pagatavošana:
No timiāna zariņa, eļļas un mārrutkiem pagatavo marinādi, kurā uz divām stundām ieliek marinēties cūkas fileju. Pa to laiku varam paņemt kādu kafijas pauzi vai relaksēties pavasara saulītē... Kad cūkas fileja ir iemarinējusies un gatava pagatavošanai, ar mīklas rulli izrullē kārtaino rauga mīklu (tie, kas vēlas, mīklu var pagatavot paši, bet Gunita izvēlējās Latvijas Maiznieka jau gatavo kārtaino rauga mīklu, kuru ir iespēja iegādāties jebkurā lielveikalā). Mīklā ietin cūkas fileju - apsmērē ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā cepties apmēram 50 minūtes, līdz mīkla ieguvusi zeltaini brūnu nokrāsu, bet cūkas fileja iekšpusē ir mīksta un sulīga.
Labu apetīti un veiksmi kulinārijā!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.