Laikmetīgā teātra programmas forteforte ietvaros Jans Lauverss un Needcompany

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros, 19. un 20.martā, norisināsies laikmetīgā teātra programmas forteforte nedēļa, kuras laikā Latvijas skatītāji varēsiepazīties ar flāmu mākslinieka Jana Lauversa un Needcompany izrādi "Izabellas istaba".

Kopš astoņdesmito gadu vidus Lauverss un viņa kompānija kopj unikālu teātra valodu, pārliecinoši šķērsojot robežu starp teātri, deju, koncertu, performanci un vizuālo mākslu. Needcompany ir starpdisciplināra un starptautiska kompānija, kurā darbojas dažādu tautību un dažādu jomu mākslinieki un spilgtas personības. Needcompany izrādes runā par modernās pasaules traumām, bet veids, kā viņi to dara, ir ļoti krāsains, enerģētisks un optimistisks.

Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā 19. un 20.martā pulksten 19:00 būs skatāma viena no kompānijas spēcīgākajām izrādēm – "Izabellas istaba". Izrāde ir stāsts par Izabellu, kuras mūžsaptver gandrīz visu 20.gadsimtu - Pirmo un Otro pasaules karu, Hirošimu, koloniālismu, modernās mākslas attīstību, ceļojumu uz mēnesi, Deivida Bovija Ziggy Stardust, trūkumu un badu Āfrikā, radikālu politisko strāvojumu dzimšanu Eiropā.

"Lauversa izrādes baro kritisko domāšanu, nepārtraukti uzdodot jautājumus par mākslas pozīciju sabiedrībā un pašu sabiedrību. Tik universālas tēmas kā mīlestība, skumjas, atmiņa un nāve viņš padara dziļi personiskas, tajā pat laikā ieaužot plašākā stāstījumā par pasauli, kurā dzīvojam," stāsta Latvijas Jaunā teātra institūta direktore un Rīga 2014 tematiskās līnijas Ceļu karte kuratore Gundega Laiviņa.

Biļetes uz 19. un 20.marta izrādēm "Izabellas istaba" ir vēl nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā, cena 15 eiro un 10 eiro (skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti).

Paralēli izrādēm  19. un 20.martā Kaņepes Kultūras centrā (Skolas ielā 15) ikvienam interesentam būs iespēja noskatīties režisores Annas Brzežinskas dokumentālo filmu "I WANT (NO) REALITY. Needcompany on Life and Art" (sākums plkst.19:00), kā arī paša Jana Lauversa veidotospēlfilmu "GOLDFISH GAME" (sākums plkst.20:00). Filmas būs skatāmas bez maksas.

Savukārt 20. martā interesentiem būs iespēja klātienē tikties ar Needcompany aktrisi, Izabellas lomas atveidotāju Viviānu deMeinku. Aktrise Viviāna deMeinka sadarbojas ar Janu Lauversu un Needcompany vairāk nekā 20 gadu.

Eiropas kultūras galvaspilsētas laikmetīgā teātra programmaforteforte ir izrāžu un citu pasākumu sērija, kas visu 2014.gadu iepazīstinās skatītājus ar nozīmīgiem Eiropas laikmetīgā teātra un dejas māksliniekiem.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē Nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55419087sec.