Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Liepājas restorāns Upe, kas atrodas trīszvaigžņu viesnīcas Līva ēkā, turpina viesus lutināt ar tematiskajām nedēļām. Jau tikām ziņojuši, ka iepriekšējās tematiskajās nedēļās goda vietu izpelnījās gan burkāni, gan kāļi, gan bietes. Savukārt šī nedēļa veltīta veselīgajam un saulainajam ķirbim, kas tiks pievienots klāt viesa izvēlētajam pamatēdienam. Kādēļ izvēlēts tieši ķirbis un ar ko tas ir īpašs, lasiet turpinājumā.
Ķirbji ir ļoti veselīgi, jo tie satur samērā maz kokšķiedru, bet daudz ūdens, tādēļ tie ir saudzīgi pret gremošanas trakta orgāniem. Turklāt pateicoties ķirbī esošajiem kālija sāļiem, no organisma tiks izvadītas dažādas kaitīgas vielas, kuras dzīves laikā esam uzņēmuši. Ķirbja dzelteno krāsu nosaka karotīns, kas ir antioksidants un aizsargā organismu no brīvo radikāļu kaitīgās ietekmes. Ķirbjus uzturā var izmantot arī nevārītā veidā un dažādu diētu sastāvā, jo organisms tos viegli pārstrādā. Kaltētas ķirbju sēklas būs ne tikai veselīga, bet arī garšīga uzkoda. Ķirbis ir viens no tiem dārzeņiem, kuram katra sastāvdaļa ir pilna ar vitamīniem.
Reklāma
Ķirbja sēklas ieteicams lietot uzturā kā profilaktisku līdzekli onkoloģisku un asinsvadu slimību novēršanai. Ķirbja sulai piemīt daudz dziedinošu īpašību, tā pabaro šūnas, palīdz pret kaulu deformāciju un palīdz uzlabot locītavu veselību.
Vairāk informācijas interneta vietnē www.restoransupe.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.