The Huffington Post: Latvija ir Eiropas vislabāk glabātais noslēpums

Amerikāņu interneta medijs The Huffington Post izsmeļošā rakstā kā tūrisma galamērķi apskatījis Latviju, nosaucot 18 iemeslus, kādēļ tā ir "Eiropas vislabāk glabātais noslēpums".

"Iespējams, jūs līdz šim neapsvērāt iespēju doties brīvdienās uz Latviju. Un tas nekas, taču domājam, ka šie 18 iemesli jūs pārliecinās to darīt," raksta The Huffington Post.

1. Rīga ir vienkārši satriecoša. Patiesībā tik satriecoša, ka 2014. gadā tā nodēvēta par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Tā labi pazīstama ar vienreizējo arhitektūru, multikulturālo mantojumu un neskaitāmiem muzejiem. Rīgas vecpilsēta iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā.

2. Pusi Latvijas teritorijas veido neskartas ekosistēmas. Latvijas daba lielā mērā pielīdzināma Skandināvijas valstīm, taču zemā iedzīvotāju blīvuma dēļ dabiskā vide saglabājusies neskarta un kļuvusi par perfektu galamērķi ekotūrismam un tā dēvētajam ētiskajam tūrismam. Ceļotājiem patiks šejienes pludmales, parki un meži.

3. Četri Latvijas nacionālie parki ir patiesi skaisti. Visapmeklētākais ir Gaujas Nacionālais parks, kas atrodas Gaujas upes ielejā un lepojas ar vairāk nekā 500 kultūras un vēsturiskiem pieminekļiem.

4. Siguldas pilsdrupas ir pārsteidzoša vēsturiska pieturvieta. Siguldas pilsēta ir burtiski pārpildīta vēsturiskiem un dabas apskates objektiem, tomēr šī pils ir tās īstais dārgums.

5. Leduszilie Baltijas jūras ūdeņi Jūrmalā ir skaistākie, kādus jebkad redzēsiet. Klusā kūrortpilsēta lepojas ar vairākām balto smilšu pludmalēm, un to ieskauj priežu meži.

6. Latvijā atrodas Ventas rumba – platākais ūdenskritums Eiropā. Lai gan tas nav visai augsts, 250 metru platais ūdenskritums izskatās vienkārši burvīgi.

7. Aglonas bazilika ir pārsteidzoša. Tā celta 1780. gadā un pati par sevi ir unikāls mākslas darbs.

8. Kolkasrags ir vieta, kur satiekas "divas jūras". Tā ir itin nomaļa, dramatiska, taču ļoti, ļoti skaista vieta. Zemesrags, kas atdala Baltijas jūru no Rīgas jūras līča, vasarā kļūst par "karsto punktu" peldētājiem un sērfotājiem, kā arī labi zināma kā galamērķis putnu vērotājiem pavasarī.

9. Turaidas muzejrezervāts vairāk nekā 40 hektāru platībā pārsteidz ar arheoloģiskām senvietām, arhitektūras dārgumiem un vēstures pieminekļiem. The Huffington Post pat skaidro, ka vietvārds Turaida (no lībiešu valodas) tulkojams kā "Dieva dārzs", un atzīst, ka tas lieliski raksturo šo vietu.

10. Rundāles pils, šķiet, ir īsta pasaku pils. Šī baroka pils savulaik bijusi Kurzemes hercoga Ernsta Johana Bīrona vasaras rezidence, bet mūsdienās aicina apmeklētājus apjūsmot tās telpas, tur rīkotās mākslas izstādes un zeļošo dārzu.

11. Gūtmaņa ala ir augstākā ala Latvijā un lielākā grota Baltijā. Uz tās sienām atrodami uzraksti no 17. gadsimta.

12. Cēsu vecpilsētas plānojums saglabājies no viduslaikiem. Romantiskajā pilsētiņā skatāmas viduslaiku drupas un bruģakmens ieliņas, savukārt Cēsu Vēstures un mākslas muzejs ir viens no vecākajiem Latvijā.

13. Itin neparastā pilsēta Liepāja, kas lepojas ar Zilā karoga pludmali, ir ideāls tūrisma galamērķis. Neskaitot pludmali, pilsētas viesi var doties ekspedīcijā pa Ziemeļu fortu labirintiem, baudīt naktsdzīvi kādā no mūzikas klubiem vai gatavoties neredzēti ērmīgai ekskursijai Karostas cietumā.

14. Kāda apburoša ezera dēļ Latvijā radīts pat vesels nacionālais parks – Rāznas ezers pārsteidz ar satriecošām ainavām un apmeklētājiem piedāvā ieskatu kultūrvēsturiskajā Latgales novadā.

15. Jūrkalnes stāvkrasta gleznaino, neskarto pludmaļu apmeklējums ir lielisks veids, kā atjaunot saikni ar dabu.

16. Tūristi Latvijā var apmeklēt arī Aukstā kara laika radioteleskopu. Irbenes Radioastronomijas centrs lepojas ar pasaulē astoto lielāko radioteleskopu, kurš mūsdienās tiek izmantots zinātniskiem nolūkiem.

17. Latviešu Dziesmu un Deju svētki ir vienkārši satriecoši. Nedēļu ilgais festivāls pirmoreiz tika rīkots 1873. gadā, un mūsdienās norit reizi piecos gados. Tajā piedalās tūkstošiem cilvēku no visas Latvijas, un tās ir nozīmīgas svinības ikvienam.

18. Noslēgumā The Huffington Post piebilst, ka, pateicoties tās neskartajai dabai, dzīvīgajām pilsētām un bagātīgajam kultūrmantojumam, Latvijā ir it viss, un mudina lasītājus doties ceļā, cik ātri vien iespējams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58557582sec.