Iepazīsties ar Karostas cietuma aktualitātēm

17. maijs, Karostas cietuma tūrisma sezonas atklāšanas pasākums

Tikai 17. maijā izrāde "Aiz restēm" par ekskursijas cenu (€ 3 pieaugušajiem, € 1.50 skolniekiem, studentiem, pensionāriem). Izrāžu sākums pulksten 12:00, 14:00, 15:00 un 17:00

13:00 Bērnu stunda. Liepājas ceļojošais leļļu teātris "Maska". Pētera Trupa muzikāla leļļu teātra izrāde bērniem "Kliņķīša piedzīvojums". Ilgums ~ 50 minūtes. Ieeja BEZMAKSAS.

16:00 velo ekskursija pa Karostu. Pie cietuma gaidīs velo gids, kurš interesentus izvedīs ekskursijā pa Karostu. Apmeklētāji var ierasties ar saviem velosipēdiem vai tos izīrēt Karostas cietuma velo nomā (€ 1.50 stundā). Ekskursijas ilgums apmēram 1,5 stundas. Cena € 2.00 pieaugušajiem, € 1.00 bērniem, ģimenes biļete € 5.00.

Ekskursijas visas dienas garumā par puscenu (€ 1.50 pieaugušajiem, € 0.75 skolniekiem, studentiem, pensionāriem). Ekskursiju sākums pulksten 12:00; 13:00; 14:00; 15:00; 16:00; 17:00.

No 12:00 līdz 18:00 darbosies jaunais suvenīru veikals un bufete ar padomju laika bufetniecēm. Dienas īpašais piedāvājums bufetē! Suvenīri un Vojentorgs. Filma "Karosta", kas stāsta par Karostas būvniecību un vēsturi. Piedāvājam pārģērbties un fotografēties dažādu laikmetu militāros tērpos.

Muzeju nakts Karostas cietumā, 17. maijā no pulksten 20:00 – 24:00

"Sarkanā Dzintara" cietums – apmeklējums bez maksas.

No 20:00 līdz 24:00 darbosies bufete ar padomju laika bufetniecēm. Muzeju nakts īpašais piedāvājums! Suvenīru veikals un Vojentorgs. Filma "Karosta", kas stāsta par Karostas būvniecību un vēsturi. Piedāvājam pārģērbties un fotografēties dažādu laikmetu militāros tērpos.

21:30 muzicēs Laura Bicāne.

24:00 ugunsšovs cirka studijas "Beztemata" izpildījumā.

Domājot par liepājnieku un pilsētas viesu nokļūšanu Karostas cietumā, Liepājas sabiedriskais transports 17. maija vakarā piedāvā papildus reisus 7. maršruta autobusam no Kuršu ielas līdz Atmodas bulvārim un atpakaļ, kas būs bez maksas. No Kuršu ielas pirmais papildus reiss aties 22.15, bet nākamais reiss uz Atmodas bulvāri dosies 23.25. No Atmodas bulvāra autobusi aties 22.50 un 00.25.

Karosta - kino osta  

Maijā turpinās projekts "Karosta – kino osta".

Karostas cietumā notiks divi kino seansi:

trešdien, 21.maijā, pulksten 18:00 Animācijas brigādes multfilmu izlase;

trešdien, 28.maijā pulksten 18:00 režisores Līgas Gaisas dokumentālā filma "Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu".

Visas animācijas programmas filmas ir īpašas. "Eži un lielpilsēta" (rež. Ē. Lācis) tika iekļauta Berlīnes kinofestivāla programmā, kā arī ieguva gan žurijas balvu, gan bērnu žūrijas diplomu.

"Vāsa" (rež. J.Cimermanis) ir jaunākā animācijas filmiņa no cikla "Avārijas Brigāde", kas stāsta par trīs varoņu – Poterika, Sīlinka un Bembelāta piedzīvojumiem Zviedrijā. Filma tika iekļauta Berlīnes Kinofestivāla programmā.

Arī filmiņa "Sārtulis" (rež. D.Rīdūze) ir pabijusi Berlīnes festivālā programmā; tās sižets ir veidots pēc Margaritas Stārastes tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem.

Savukārt pati jaunākā no programmas filmām ir "Kraukšķītis" (rež. D.Rīdūze), kas savu pirmizrādi piedzīvoja 4. maijā, kinoteātrī Splendid Palace, Latvijas Filmu maratona ietvaros. "Kraukšķītis" ir veidots pēc Margaritas Stārastes grāmatas "Ziemas pasaka" motīviem.

Šajā programmā mazajiem kino apmeklētājiem būs arī iespēja noskatīties starptautiski atzīto  E. Lāča  filmu "Ledus pavēlnieks" – tā ievedīs maģiskā pasaulē, kur karaļa nenovērtētais Burvis liks lietā savas prasmes, lai vēl neredzētā veidā sasaldētu karaļvalsti.

Kopējais programmas garums ir 1 stunda.

"Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu" - jau gandrīz desmit vasaras ciematā pie jūras aktieris Juris Strenga rīko operas festivālu, kurā aicina vietējos iedzīvotājus iejusties aktieru lomās. Daļa klasikas jau iestudēta, nu pienākusi kārta Šēnberga un Verdi operām.

Ar saviem oficiāli reģistrētajiem 178 iedzīvotājiem Klapkalnciems ir viens no daudzajiem jūrmalciemiem, kas izkaisījušies gar jūras krastu. Caurbraucot var šķist, ka šī apdzīvotā vieta ne ar ko neatšķiras no kaimiņu Lapmežciema, Ragaciema vai Apšuciema. Tomēr tā nav.  Vienreiz gadā Klapkalnciemā tiek aizmirsts par ikdienas rūpēm, stresu un kompleksiem un dota vaļa radošām trakulībām – slavenā aktiera un režisora Jura Strengas rosināti, ciemata iedzīvotāji pulcējas, lai iestudētu operu.

Kā viņiem tas izdosies - pastāstīs pati filma!

Filmas garums ir 53 minūtes.

Ieejas maksa uz kino seansiem € 1.00. Filmas tiek demonstrētas sadarbībā ar Kinopunktu.

Karosta – velo osta

Projekts "Karosta – velo osta" tika uzsākts 5. aprīlī. Katru sestdienu pulksten 16:00 pie Karostas cietuma gaida velo gids, kas interesentiekm piedāvā ekskursiju pa Karostu. Cenas € 5.00 pieaugušajiem, € 2,50 bērniem, ģimenes biļete € 10.00. Ekskursijas ilgums – aptuveni 1,5 stunda.

Ekskursijā var braukt ar savu velosipēdu, bet, ja tā nav, velosipēdu var izīrēt Karostas cietumā. Līdz šim velo ekskursijas iespēju izmantojuši jau 43 cilvēki.

Līdz šim ekskursijas bijušas pa Karostas vēsturisko centru, to laikā velobraucēji apskatījuši populārākos Karostas objektus. Visas vasaras garumā plānotas arī vairākas specializētas ekskursijas uz mazāk pazīstamiem Karostas objektiem:

7. jūnijā - Liepājas cietoksnis, redans;

21. jūnijā - Ziemeļu forti un tālmēru torņi;

5. jūlijā - piroksilīna pilsētiņa un pulvera pagrabi;

19. jūlijā - lielais Liepājas cietokšņa loks (ekskursijas ilgums apmēram 4 stundas).

Radošā nometne "Karosta – foto osta 2014"

Laiks -14.06.2014. – 17.06.2014.

CITA PASTKARTE

Radošā nometne "Karosta – foto osta" ir jauna tradīcija Karostā, kas aizsākās 2011. gadā. Par spīti paredzējumiem, Karostā, kura tiek uzskatīta par Liepājas antisociālāko un kriminogēnāko rajonu, neapasargātā brīvdabas izstāde gan 2012. gadā, gan 2013. gadā neskarta un nesabojāta nostāvēja visu tai paredzēto laiku – 3 mēnešus. Izstādes atklāšana 2013. gada 18. jūlijā bija vērienīgākais kultūras pasākums Karostā 2013. gada vasarā, tajā piedalījās vairāk kā 400 cilvēku.

Arī šajā gadā tā tiks veltīta karostniekiem un Karostas arhitektūras mantojumam. Nometnes uzdevums ir izveidot fotogrāfiju kolekciju, kurā attēlots karostnieks raksturīgajā Karostas vidē – darbā, atpūtā un ikdienas gaitās. Lai mudinātu Karostas iedzīvotājus un pārējos liepājniekus palūkoties uz šo pilsētas daļu plašākā kontekstā, šogad izstādē iekļausim fotogrāfijas, kas veidotas, balstoties uz pieejamām vēsturiskām fotogrāfijām un pastkartēm. Izmantojot vēsturisko materiālu, parādīsim Karostas iedzīvotājus tajās pašās vietās un situācijās (kur tas būs praktiski iespējams), kādas tika iemūžinātas fotogrāfijās 20. gs. sākumā. Otra izstādes daļa tiks veidota “citādas pastkartes” formā, ļaujot plašāku fotogrāfu radošo izpausmi.

Nometnē piedalīsies 15 pieredzējuši Latvijas fotogrāfi, kā arī 15 jaunieši, kuri nesen sākuši apgūt fotografēšanas prasmes. Pērn tika atrasts labs modelis, kā kopā pāros strādāt profesionāļiem un iesācējiem. Tā bija vērtīga pieredze, un tiks atkārtota šogad.

Fotogrāfi veidos dokumentālu fotogrāfiju kolekciju un brīvdabas izstādi, paplašinot sabiedrības priekšstatus par Karostas neatkārtojamo vidi un karostniekiem. Paralēli lielformāta fotogrāfijām (~1,50 x 2,50 m) tiks eksponēti mazāka formāta vēsturiskie attēli, tā uzsverot saistību ar pagājušā gadsimta liepājniekiem.

Foto izstāde tiks atklāta 24. jūlijā Karostas manēžā un tā būs apskatāma 3 mēnešus.

Nometni un izstādi "Karosta – foto osta" finansiāli atbalsta Liepājas pilsētas dome NVO projektu konkursa un Kultūras pārvaldes projektu konkursa ietvaros.

Nometnes programmu skatīt:

www.karosta.lv/fotoosta/

Pieteikšanās nometnei un papildus informācija nometni:

Monta Krafte, [email protected], 26488200

Sintija Zīvarte, [email protected], 29414745

Ekspozīcija "Kurelieši"

Karostas cietuma muzejā top ekspozīcija "Kurelieši".

Kureliešu grupējums pastāvēja īsu brīdi 1944. gada otrajā pusē, bet Latvijas vēsturē palicis uz mūžīgiem laikiem. Kurelieši par spīti tā laika situācijai apzinājās sevi ārpus abām okupācijas varām — vāciešiem un krieviem, un bija gatavi cīnīties par brīvu Latviju. Brīdī, kad Vācijas un Krievijas karaspēks karoja mūsu valstī, šādi centieni bija skaisti, cēli un bezgala varonīgi.

Kureliešiem ir cieša saistība ar Karostas cietumu, jo tieši Karostas cietumā notika vācu kara tiesa, kurā arestētajiem kureliešiem piesprieda nāves sodu, un pēc kara tiesas sprieduma septiņus grupas dalībniekus 1944. gada 19./20. novembra naktī turpat cietumā nošāva.

Kureliešu vienīgais "noziegums" bija vēlēšanās tāpat kā 1919. gadā izcīnīt brīvību savai tautai. Kaut lemtas neveiksmei, Kureliešu cīņas izpauda latviešu tautas gribu, vēlmes un cerību izcīnīt brīvību savai valstij.

Izveidojot ekspozīciju par Kureliešiem, tiks apzināta ļoti svarīga mūsu vēstures daļa, kas līdz šim ir publiski maz atspoguļota, bet ir apbrīnojama patriotisma paraugs. Stāsts par Kureliešiem tiks izstāstīts plašai sabiedrībai vietā, kas ļoti tieši saistīta ar šo vēstures epizodi.

Ekspozīcijas "Kurelieši" izveidošanu finansiāli atbalsta Liepājas piolsētas dome (Kultūras pārvaldes projektu konkurss).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 10.05.2024 Baudi Raxtu Raxti spēka dziesmas Bauskas TIC
Iepazīsti koncertprogramma "Spēka dziesmas" Mazmežotnes muižā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51533389sec.