Septiņi padomi, kā uzturēt sevi formā atvaļinājuma laikā

Atvaļinājums ir laiks, kad uz brīdi piemirstam par ikdienas rūpēm un raizēm, nododoties sen pelnītajai atpūtai. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka jāmet pie malas arī cītīgi pieslīpētā treniņu programma, sporta aktivitāšu vietā izvēloties neko citu kā alkoholiskos dzērienus vai neveselīgas uzkodas.

Lūk, daži padomi, kā arī mierīgajā un idilliskajā brīvdienu ritmā rūpēties par savu fizisko formu.

1. Ņemiet līdzi sporta tērpu un aprīkojumu

Ja, dodoties ilgākās brīvdienās, savus sporta apavus, apģērbu un citu ekipējumu atstājiet mājās, nav grūti rast attaisnojumu, lai nedaudz paslinkotu. Tā kā ceļasoma, bez šaubām, nav bezizmēra, nav iespējams paņemt līdzi visu nepieciešamo, taču, piemēram, gumijas espanders un lecamaukla, domājams, ietilps pat rokas bagāžā. Turklāt ar šiem rīkiem pilnībā pietiks visai intensīvam treniņam teju jebkur – gan viesnīcas numurā, gan pludmalē.

2. Ejiet kājām vai izmantojiet velosipēdu

Atsakieties no pilsētas apskates ekskursijas autobusā – tā vietā ieplānotos tūrisma objektus apmeklējiet kājām. Šādi daudz labāk iepazīsiet pilsētu, redzēsiet pat to, par ko noklusēts tūrisma ceļvežos, turklāt sadedzināsiet kalorijas. Izmantojiet viedtālruni un atbilstošu lietotni soļu skaitīšanai un pievārētās distances mērīšanai.

3. Izmēģiniet ko jaunu

Sekojiet vietējo iedzīvotāju paraugam un nododieties viņu iecienītajām aktivitātēm. Joga Indijā, niršanas piedzīvojumi Bahamās, sērfošana Klusā okeāna salās – lai ko jūs izvēlētos, tas noteikti kļūs par aizraujošu piedzīvojumu.

4. Ejiet pa kāpnēm

Šis padoms droši vien ir mūžsens, tomēr ceļotājiem ir vērts to ņemt vērā. Lai nokļūtu augstceltnes 17. stāvā, dievnama tornī vai kādā citā smailē, lifta vietā der izmantot kāpnes.

5. Braucot ar auto, piestājiet biežāk

Ja jūsu brīvdienas ietver ilgstošu braucienu automašīnā, maršrutā noteikti ieplānojiet regulāras pieturas. Piestājiet pie kādas dabas takas vai idilliska ceļmalas ciematiņa, lai uz brīdi izvēdinātu galvu un izkustētos.

6. Baudiet ūdens priekus

Visai iespējams, ka jūsu brīvdienu plānos ietilpst atpūta pludmalē vai pie viesnīcas peldbaseina. Vienmēr izmantojiet tuvumā esošās ūdenstilpnes – ja to atļauj galamērķa klimats un valdošie laika apstākļi, varat doties īsā, veldzējošā peldē kaut ik pusstundu.

7. Piedalieties sacensībās

Tas, neapšaubāmi, prasa krietnu devu pašdisciplīnas, tomēr ceļojumu var apvienot arī ar piedalīšanos kādā pasaulslavenā maratonā vai citās sacensībās. Nebūt nav jānoskrien visa distance vai jāgūst izcils sniegums, taču šāds izaicinājums būs kas gluži nebijis jūsu ķermenim un garam – neskaitot tik ļoti nepieciešamo fizisko slodzi un gandarījumu par paveikto, varēsiet no nedaudz citāda skatu punkta iepazīt līdz šim svešo kultūru, smelties iespaidus un uzlūkot gleznainas ainavas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15666389sec.