Reinis Nitišs dodas uz Pasaules RX septīto posmu Kanādā

Agrā 6. augusta rītā Reinis Nitišs dosies uz Kanādu, kur piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu (pēc Latvijas laika) norisināsies Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) septītais posms.

Šobrīd sezona ir pusē - notikuši seši Pasaules RX posmi, no kuriem visos sešos Reinis Nitišs iekļuvis sacensību pusfinālā, tādējādi izpildot komandas noteikto uzdevumu, ierindoties starp 12 ātrākajiem Pasaules RX dalībniekiem. Vēl vairāk, četras reizes Nitišs sasniedzis sacensību finālus, no kurām trīs reizes kāpis uz goda pjedestāla, tajā skaitā, izcīnot vēsturisku uzvaru sacensībās Norvēģijā.

Nitišs šobrīd iekrājis 122 punktus un uz Pasaules RX septīto posmu Kanādā, kas norisināsies 1351 metrus garajā (59% - asfalts, 41% - grunts) Trois-Rivières rallijkrosa trasē, dodas kā otrais ātrākais čempionāta dalībnieks, par trim punktiem atpaliekot no līdera Petera Solberga, bet par pieciem punktiem apsteidzot trešajā vietā esošo Tomasu Heikinenu.

Pasaules RX septītais posms norisināsies zirgu skriešanās hipodromā izveidotā rallijkrosa trasē, un būs tikai viena no sacensību disciplīnām, kas nedēļas nogalē būs skatāmas Kanādā - bez rallijkrosa, tur sarīkoti arī vairāku citu salonauto un formulu čempionātu posmi, tajā skaitā arī NASCAR sacensības.

''Acīmredzama atšķirība šajā trasē ir starta taisne – tā būs garākā, kāda šosezon līdz šim ir bijusi – 350 metri. Tas nozīmē, ka skatītāji varēs novērtēt vairākas būtiskas nianses- braucēju reakcijas ātrumu, ātrumkārbas regulējumus, kā arī dzinēja jaudu.

Atšķirīgi no iepriekšējām sacensībām, Kanādā visi sacensību braucieni norisināsies vienā dienā. Personīgi man, tas neko nemaina- esmu labi atpūties un pilnībā noskaņojies sacensībām. Tomēr, lai dienas laikā spētu veiksmīgi piedalīties visos braucienos, būs īpaši jādomā par drošu nokļūšanu līdz finišam. Jābrauc tīri un ar apdomu, lai nenodarītu automašīnai nozīmīgus bojājumus, pretējā gadījumā komandas mehāniķiem var pietrūkt laika, lai veiktu nepieciešamo remontu un var nākties izlaist kādu no kvalifikācijas kārtām vai pat finālbraucienu.

Salīdzinot ar pēdējiem notikušajiem posmiem Eiropā, Kanādā piedalīsies 19 dalībnieki, kas sākotnēji var šķist maz, tomēr uz sacensībām būs ieradušies visi pastāvīgie Pasaules RX dalībnieki, kuri čempionātā startē ar augstāko mērķi- uzvarēt. Līdz ar to, katrs sacensību brauciens būs ar pašiem spēcīgākajiem un ātrākajiem konkurentiem un katrā braucienā būs jāparāda labākais sniegums, lai izpildītu komandas uzdevumu iekļūt sacensību pusfinālā.

Pirmo reizi lidošu uz Kanādu- tas man būs kas jauns, tāpēc jūtos nedaudz satraukts, bet vienlaicīgi arī pacilāts. Katru reizi startējot sacensībās, cenšos gūt ko jaunu, ieklausīties treneru un padomdevēju sacītajā un mācīties no ātrākajiem konkurentiem. Ja Eiropas trasēs jau esmu braucis, tad starts Kanādā būs kas ļoti īpašs, jo šajā trasē man viss būs jauns, būs daudz iespēju gūt nozīmīgu pieredzi.

Kopš pēdējā posma Beļģijā ir pagājušas vairākas nedēļas, kuru laikā esmu paspējis gan trenēties, gan atpūsties un pat piedalīties žiguļu sacensībās! Šobrīd jūtos ļoti labi un esmu gatavs startam Kanādā, kur turpināšu krāt pieredzi,'' pirms garā lidojuma uz Kanādu stāsta Reinis Nitišs.

Pasaules RX posma norises grafiks:

Piektdiena, 8. augusts:

1:00 - 1. kvalifikācijas kārtas starta vietu izloze

19:00 - Brīvie treniņbraucieni

22:00 - 1. kvalifikācijas kārta

23:00 - 2. kvalifikācijas kārta

Sestdiena, 9. augusts:

0:00 - 3. kvalifikācijas kārta

1:00 - 4. kvalifikācijas kārta

no 3:30 - Finālbraucieni

4:20 - Apbalvošana

Pasaules RX posma galvenos notikumus ar komentāriem latviešu valodā varēs vērot kanālā Viasat Sport Baltic. Tiešraides sākums sestdien, 9. augustā, pulksten 2:30. Sacensību finālbraucienus tiešraidē, angļu valodā, pārraidīs arī Pasaules RX oficiālajā interneta mājas lapā www.rallycrossrx.com.

Atgādināsim, ka jaunumus un citu informāciju par Reiņa Nitiša startiem, varat uzzināt arī sociālajos tīklos Twitter @ReinisNitissRX, Facebook /ReinisNitissOfficial un YouTube /ReinisNitissOfficial.

Reiņa Nitiša starts FIA pasaules rallijkrosa čempionātā iespējams, pateicoties atbalstam, ko sniedz LDz Infrastruktūra, Ošukalns, Stokker, Sonora, kā arī Brēķu Studenti, DLLA, Inos un XL Transports. Informatīvo atbalstu nodrošina ziņu portāls Delfi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.96258187sec.