«Pirms 100 gadiem Albert' ielā» – eleganta viesošanās Jūgendstila laikmeta Rīgā

Sestdien, 16. augustā no pulksten 13.00 līdz 18.00 aicinām uz tradicionālajiem jūgendstila svētkiem ''Pirms 100 gadiem Albert' ielā''.

Alberta ielā rīdzinieki un pilsētas viesi nokļūs simts gadus senā pagātnē, kad tika celti izcili jūgendstila nami, pa ielu pastaigājās saposušies pilsētnieki, kalponītes devās iepirkties, par kārtību rūpējās Gorodovojs, par tīrību- Sētnieks, bet Arhitekts un Inženieris meklēja iedvesmu jaunu tiltu būvēšanai.

Ikvienu svētku apmeklētāju priecēs krāšņa jūgendstila modes skate, jestras un modīgas Rīgas dejas, muzicēšana, kumēdiņu meistari un ceļojošais leļļu teātris, burvju triki, labu mantu vairāksolīšana un viesošanās pie zīlnieces. Avīžu zēni piedāvās jaunākās ''Rīgas ziņas''. Darbnīcā ''Pie daiļās cepurnieces'' jūgendstila noskaņās tiks dekorētas līdzpaņemtās cepures. Pinēji gatavos lelles un grabuļus no meldriem, bet pindzelēšanas meistardarbnīcā ikkatrs varēs pielikt roku kopīgas lielbildes veidošanā. Mazie svētku apmeklētāji rosīsies kopīgi meistarojot vējdzirnavas.

Ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv. Svētku ''Pirms 100 gadiem Albert' ielā'' jaunumi- www.jugendstils.riga.lv.

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs, kā arī interneta vietnē www.kultura.riga.lv un sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi un Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju; organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem- uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: Uzziņu dienests 1188 un izdevniecība ''RīgasViļņi''.

Svētku dienās, 16. un 17. augustā, pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.14686298sec.