Cik droši ir atstāt auto viesnīcu stāvlaukumos? [3]

Skaista atpūta smalkā viesnīcā ir jebkura ceļotāja sapnis. Izmantojot viesnīcu piedāvātos pakalpojumus, ceļotājus bieži vien sagaida ne tikai naktsmītnes nodrošināšanu, bet arī citas ekstras, kuras ietilpst viesnīcu piedāvātajā servisā. Lielai daļai ceļotāju, uzturoties viesnīcā, aktuālas ir automašīnas novietošanas iespējas. Travelnews.lv apzināja trīs viesnīcu pārstāvjus, lai noskaidrotu autostāvvietu pieejamību viesnīcās un to izmantošanas priekšrocības.

Viesnīcas Aparthotel Autosole (www.hotelautosole.com) menedžere Sintija Kūlīte stāsta, ka viņu viesnīcā ir pieejama autostāvvieta, taču tā ir paredzēta tikai viesnīcas viesiem. Sintija Kūlīte apgalvo, ka 80-90 procenti no visiem atpūtniekiem ir nodrošināti ar automobilim paredzēto vietu. Tiek informēts, ka atsevišķa samaksa par autostāvvietas izmantošanu, netiek piemērota. Proti, tā jau ir iekļauta summā, ko klients maksā par viesnīcas numuriņa izmantošanu. Naktsmītņu rezervēšanas portālā booking.com ir atrodams pilns pakalpojumu klāsts, ko piedāvā viesnīcas, taču nereti atpūtnieki precizē iegūto informāciju, griežoties pie viesnīcas darbiniekiem. "Mūsu viesi bieži vien pārjautā, vai piedāvājam autostāvvietas iespējas," piebilst viesnīcas Aparthotel Autosole menedžere. Viesnīcas autostāvvietā ir izvietotas novērošanas kameras, kuras fiksē visu notiekošo. Kā norāda Sintija Kūlīte, tas gan vairāk domāts pašas viesnīcas drošībai. Par laimi, zādzības un mantas bojāšanas gadījumi neesot bijuši viesnīcas autostāvvietā. Pēc viesnīcas menedžeres domām, drošības ziņā efektīvāks veids par kameru novietošanu, ir apsardzes kompānijas nolīgšana. "Cilvēks, kurš apsargā tavu auto 24 stundas diennaktī, ir labs variants automašīnas uzraudzīšanai. Taču, arī tas negarantē pilnīgu drošību." Viesnīcas Autosole Aparthotel autostāvvietu iekļauj gan metāla sēta, gan dzīvžogs no tūjām, kas nožogo autostāvvietu no pārējās teritorijas.

Viesnīcas Wellton Centrum Hotel & Spa (www.wellton.com) vadītāja Anželika Mažeika pauž, ka viņu viesnīca nodrošina savus klientus ar autostāvvietas iespējām. Tiesa gan, tā atrodas apmēram 500-700 metru attālumā no pašas viesnīcas. Neskatoties uz to, 90 procenti klientu ir apmierināti un nav ziņojuši par neērtībām. Vienas automašīnas novietošana viesnīcā Wellton Centrum Hotel & Spa viesim stāvlaukumā sastāda 15 eiro diennaktī. Viesnīcas vadītāja uzsver, ka stundu skaitam šajā gadījumā nav nozīme. "Tā var būt viena, divas vai piecas stundas – summa ir nemainīga," skaidro Anželika Mažeika. Jāpiebilst tiem, kas nav viesnīcas klienti, autostāvvietas samaksa ir cita. Parasti tie, kas rezervē numuriņu viesnīcā, jau ir informēti par autostāvvietas pieejamību. "Mēs negaidām, kad jautās – kur ir iespējams atstāt mašīnu? Tie, kas nav veikuši numuriņu rezervāciju, viņus arī informējam un pastāstām par autostāvvietas izmantošanas iespējām," piebilst viesnīcas vadītāja. Viesu maksimālai ērtībai, katrā numuriņā ir atrodama infomape, kurā detalizēti var iepazīties ar autostāvvietas nosacījumiem. Viesnīcai ir noslēgts līgums ar apsardzes firmu, kas 24 stundas diennaktī gādā par spēkratu drošu novietošanu.

Viesnīcas Liepupes muiža (www.liepupesmuiza.lv) vadītāja Iveta Līduma-Mulla stāsta, ka viņu viesnīca saviem klientiem nodrošina autostāvvietas pieejamību un tā esot iekļauta cenā, ko maksā par numuriņu. Autostāvvietas teritorija ir norobežota un tajā atstātos automobiļus uzrauga apsardzes uzņēmums. Zīmīgi, ka teritorijā iespējams novietot 100 spēkratus. "Uz doto brīdi, autostāvvietas izmantošanas iespējas apmierina gan viesus, gan pašu viesnīcas personālu," pauž Iveta Līduma-Mulla.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 šoferis 09/24/2014 21:15
Raksta temats ir aktuāls, jo pats reiz biju saskāries ar problēmu-kur novietot auto, iekārtojoties viesnīcā. Runājot par gramatikas un citām kļūdām… katrs no mums ir cilvēks un visi mēdz kļūdīties. Paldies par interesantu rakstu!

2 Nikodems dēliņš 09/24/2014 12:06 Kurš jums raksta šitos tekstus? Tas cilvēks kaut dienu skolā ir gājis? Ja reiz kaut ko raksta, vismaz elementāras latviešu gramatikas prasības vajadzētu ievērot.

3 Nikodems dēliņš 09/24/2014 12:06 Kurš jums raksta šitos tekstus? Tas cilvēks kaut dienu skolā ir gājis? Ja reiz kaut ko raksta, vismaz elementāras latviešu gramatikas prasības vajadzētu ievērot.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53492713sec.