Top jauns Virgin Galactic kosmoplāns; daļa «kosmosa tūristu» no lidojuma atsakās

Lai gan pēc "Virgin Galactic" kosmoplāna traģiskās avārijas nu sparīgi rit darbi jau pie otra "SpaceShipTwo", vismaz 20 "kosmosa tūristu" no kompānijas vēlas saņemt atpakaļ par plānoto lidojumu samaksāto naudu.

"Virgin Galactic" komerciālos pasažieru lidojumus kosmosā cenšas uzsākt jau vairākus gadus. Par spīti tam, ka programma vairākkārt tikusi atlikta, neviens no simtiem "kosmosa tūristu", no kuriem katrs jau samaksājis 250 000 ASV dolāru (aptuveni 200 000 eiro), līdz šim neizrādīja vēlmi no gaidāmā piedzīvojuma atteikties. Tomēr 31. oktobrī situācija mainījās.

Todien traģiskā negadījumā virs Mohaves tuksneša Kalifornijas štatā, ASV bojā gāja "Virgin Galactic" kosmoplāna otrais pilots Maiks Alsburijs, bet kapteinis Pīters Sībolds guva smagus ievainojumus. Kopš tā laika samaksāto naudu atpakaļ saņemt vēlējušies vairāki desmiti "Virgin Galactic" klienti.

"97 procenti ir bijuši ļoti saprotoši, taču daži cilvēki vēlējās savu naudu saņemt atpakaļ," sarunā ar "Daily Telegraph" atzinis "Virgin Galactic" un "The Spaceship Company" izpilddirektors Džordzs T. Vaitsaids.  "Nedomāju, ka tas ir pārsteidzoši. Tomēr lielākā daļa mums iesaka nepadoties un izrāda atbalstu – tas ir pats būtiskākais," viņš piebildis.

"Virgin Group" īpašnieks Ričards Brensons kosmosa tūrisma lidojumus bija iecerējis uzsākt 2015. gada pavasarī, taču nu kļuvis skaidrs, ka tas noteikti nebūs iespējams.

"31. oktobrī mēs guvām mācību. Notikušais ļāva gan mūsu programmai, gan komandas locekļiem kļūt stiprākiem," "Virgin Galactic" interneta vietnē publicētā vēstulē raksta Vaitsaids. "Otrais "SpaceShipTwo" jau ir par 70 procentiem gatavs, un mūsu komanda šim projektam pievērsusies ar milzu apņēmību." Viņš piebildis, ka avarējušā kosmoplāna aizstājējs lidojumā tiks izmēģināts tuvāko sešu mēnešu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 04.05.2024 Izpēdo Dienvidkurzemi Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47046304sec.