«Fazer» un Helsinku Universitāte izpēta, ka šokolāde var būt sabalansēta uztura sastāvdaļa

Helsinku Universitātes uztura zinātnieku veiktais jaunākais pētījums apliecina: mērens daudzums tumšās šokolādes var tik ieļauts sabalansētā ikdienas ēdienkartē. Pētījums ilga 10 nedēļas, un tajā  piedalījās 22 cilvēki, kuri katru dienu apēda septiņas ''Fazer'' tumšās šokolādes konfektes.

Helsinku Universitātes Pārtikas zinātņu nodaļas pētījums, kurš tapis pēc ''Fazer'' pasūtījuma, apstiprina, ka cilvēkiem, kuriem garšo šokolāde, bet kuri seko līdzi savam svaram, nebūt nav jāatsakās no saviem iemīļotajiem kārumiem - mērena daudzuma tumšās šokolādes. Saskaņā ar pētījumu rezultātu mērens šokolādes patēriņš ikdienā neizraisa svara palielināšanos.

Pētījumā iesaistītajiem cilvēkiem ar nelielu hipertensiju tika lūgts samazināt savu ierasto uzkodu daudzumu, kuru enerģētiskā vērtība atbilst 250 kalorijām dienā, un to vietā baudīt atbilstošu daudzumu ''Fazer'' tumšās šokolādes. Pētījuma laikā tika izmantota ''Fazer'' tumšā šokolāde, kura satur 70% kakao. Visu dalībnieku veselības rādītāji tika regulāri monitorēti -  tika mērīts asinsspiediens, holesterīna līmenis un svars. Visa pētījuma  laikā tās dalībniekiem netika konstatētas nekādas būtiskas vai nevēlamas izmaiņas veselības rādītājos. Pētījuma rezultāti ir prezentēti starptautiskai zinātnieku sabiedrībai, un pašlaik tiek gatavota pirmā zinātniskā publikācija.

"Palielinās to pētījumu daudzums, kuri apliecina, ka tumšās šokolādes iekļaušana ēdienkartē var labvēlīgi ietekmēt veselību, jo īpaši asinsriti un asinsspiedienu," komentē pētījuma vadītājs Helsinku Universitātes sabiedrības veselības un uztura speciālists profesors Mikaēls Folgelhoms (Mikael Fogelholm).

Uzņēmums ''Fazer'' ir apņēmies atbalstīt zinātnisko izpēti, kuras mērķis ir iegūt vairāk informācijas par tumšās šokolādes ietekmi uz cilvēku veselību. Mūsdienās patērētāji arvien vairāk apzinās, ko viņi ēd, un ''Fazer'' vēlas sniegt tiem vajadzīgo informāciju. ''Fazer'' atbalsta zinātniskos pētījumus par šokolādes labvēlīgo ietekmi uz veselību, lai izstrādātu produktus, kas uzlabo labsajūtu.

"Visiem tiem, kam garšo šokolāde, tās ir patiešām labas ziņas. Negatīvas ietekmes uz veselību nav pat tad, ja tumšā šokolāde tiek ēsta ikdienā, ir  tikai jāatceras, ka mūsu ēdienkartei ir jābūt sabalansētai, un šokolādei mūsu ēdienkartē ir jāaizstāj citi saldumi vai uzkodas,'' komentē ''Fazer'' Uztura nodaļas vadītāja Sanna-Maria Hongisto.

Minētais ''Fazer'' un Helsinku Universitātes veiktais pētījums ir jaunākais pētījums attiecībā uz tumšās šokolādes ietekmi uz veselību. Pētījumi visā pasaulē liecina, ka tumšajai šokolādei ir labvēlīga ietekme uz dažādiem cilvēka labsajūtas aspektiem (no sirds un asinsvadu veselības līdz atmiņas uzlabošanai).

Papildus informācija: www.Fazer.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 04.05.2024 Jāņa Šipkēvica koncerts Akustikā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
3. maijā kultūrtelpā AKUSTIKA 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim! | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44361091sec.