Kalifornijā lolo ieceri par futūristisku ātrgaitas transporta sistēmu

Superātra transporta sistēma "Hyperloop", kas ir kosmosa tūrisma uzņēmuma "SpaceX" dibinātāja un "Tesla Motors" vadītāja Īlona Maska izdomas auglis, varētu uzņemt pirmos pasažierus jau tuvāko desmit gadu laikā.

Aizvadītajā nedēļā ASV jauns uzņēmums "Hyperloop Transportation Technologies" plašāku publiku iepazīstināja ar ambiciozu plānu īstenot pazīstamā uzņēmēja, miljardiera Īlona Maska ieceri, kas starp divām ASV pilsētām – Losandželosu un Sanfrancisko – ceļā pavadāmo laiku ļautu samazināt līdz 35 minūtēm. Patlaban minētā distance ar automašīnu veicama sešu, bet ar vilcienu "Amtrak" – teju 12 stundu laikā.

Projekta "Hyperloop" ietvaros paredzēts izbūvēt speciālus cauruļvadus, pa kuriem varētu nodrošināt pasažieru "kapsulu" kustību, attīstot ātrumu līdz pat 1 200 kilometriem stundā. Lai gan sākotnēji Masks bija izteicis ieceri par novatoriskās transporta sistēmas ieviešanu maršrutā tikai starp abām Kalifornijas metropolēm, jaundibinātais uzņēmums prezentējis karti, kurā "Hyperloop" maršruti caurauž lielāko daļu ASV štatu.

"Hyperloop Transportation Technologies" izpilddirektors Dirks Alborns atzinis, ka plāni projektu realizēt 10 gadu laikā ir visai ambiciozi, un šāds termiņš noteikts, neņemot vērā iespējamo politisko opozīciju un birokrātiskos šķēršļus. Taču, ja "Hyperloop" nebūs iespējams izbūvēt Kalifornijā, projekts, kura izmaksas tiek lēstas no septiņiem līdz 19 miljardiem ASV dolāru, varētu tikt realizēts kādā citā valstī.

Viens no projekta mērķiem ir nodrošināt zemas brauciena izmaksas. Lai gan Alborna plānos ietilpst arī "luksusa kapsulas", viens pasažieris ekonomiskajā klasē no Losandželosas uz Sanfrancisko varētu nokļūt par aptuveni 20–30 ASV dolāriem. Tomēr viņš atzīst, ka labākajā gadījumā brauciens būtu bezmaksas – to varētu panākt, piesaistot reklāmdevējus un brauciena laikā pasažieriem rādot reklāmu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64972687sec.