Saūda Arābijas nacionālā aviokompānija plāno pasažierus nošķirt pēc dzimuma

Saūda Arābijas nacionālā lidsabiedrība gatavojas ieviest sistēmu, lai gaisa kuģu salonos turpmāk nošķirtu vīriešus no sieviešu dzimuma pasažierēm.

Vietējie mediji ziņo, ka "Saudi Arabian Airlines" plānotās izmaiņas attieksies uz visiem pasažieriem – izņēmumi būs vien tie ceļotāji, kuri ir tuvi radinieki.

Par šādu ieceri aviokompānija paziņojusi pēc tam, kad saņemtas vairākas sūdzības, kurās vīrieši izteikuši neapmierinātību par to, ka citiem vīriešiem ļauts sēdēt blakus viņu sievām vai citām ģimenes loceklēm. Tāpat nesen no vairākiem pasažieriem saņemtas sūdzības par kādu stjuarti, kura esot izturējusies "pārāk koķeti".

"Šai problēmai ir vairāki risinājumi [..] Jau drīzumā mēs nāksim klajā ar noteikumiem, kas apmierinās visus pasažierus," laikrakstam "Ajel" atzinis aviokompānijas pārstāvis.

Sagaidāms, ka lidsabiedrība jau drīzumā saviem darbiniekiem Persijas līča valstu lidostās izsniegs īpašas instrukcijas par to, kā nodrošināt jauno noteikumu ievērošanu.

Jāatzīmē, ka jau iepriekš "Saudi Arabian Airlines" noteikumi bijuši visai ciešā saskaņā ar islāma tradīcijām Saūda Arābijā. Piemēram, uz aviokompānijas gaisa kuģu klāja netiek pasniegti ne alkoholiskie dzērieni, ne cūkgaļas ēdieni, bet daudzu starptautisko reisu laikā vīrieši var izmantot īpaši ierīkotu lūgšanu zonu.

Jāatzīmē, ka Saūda Arābijā ir visai stingri noteikta dzimumu segregācija. Tas nozīmē, ka, piemēram, ceļojot uz ārzemēm, sievietēm līdzi jādodas aizbildnim vīrietim, savukārt daudzos restorānos, pludmalēs, izklaides vietās un bankās viņām jāizmanto atsevišķa ieeja.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 04.05.2024 Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48334002sec.