Autors: Laura Grīnvalde
Avots: Baltictravelnews.com
Februāris tradicionāli ir romantiskais mēnesis. Tāds tas ieplūst arī Vecrīgas restorānā "Niklāvs" . Portālam Travelnews.lv restorāna pārstāve pastāstīja, ka veidojot piedāvājumu, restorāns domā par baudījumu, ko var uztvert ar maņu orgāniem - acīm, ausīm, garšas kārpiņām. Uzsvaru liekot uz izteiksmīgo krāsās un garšās.
Restorāna "Niklāvs" konforenču koordinatore Sabīne Timma stāsta, ka cilvēki nāk uz restorānu, lai izbaudītu kaut ko neikdienišķu. "Tāpēc arī mēs īpašiem notikumiem gatavojam īpašus un atšķirīgus piedāvājumus. To atspoguļojam arī ēdiena sastāvdaļu izvēlē – laša vietā izvēlējāmies stores fileju, kas noteikti garšos zivju baudītājiem. Liellopu gaļu izcili papildinās lillā kartupeļu biezenis, bet pīles krūtiņai lieliski piestāvēs goči ogas. Savukārt saldajam ēdienam jābūt vieglam kā mākonim, tādēļ Pavlova desertu greznosim ar cidoniju un svaigsiera krēmu un augļiem," ar Travelnews.lv padalījās Sabīne Timma.
Reklāma

Atbildot uz jautājumu par romantiskākajiem dzērieniem, restorāna pārstāve pastāstīja, ka izvēloties mēneša dzērienu, tiek domāts par mīlētājiem tradicionālo rozā krāsu. Tā nu arī radās ideja par Fragolino - stiprināto liķieris ar meža zemenītēm izteiksmīgā sarkanīgi rozā krāsā.
"Kā mēs to uzbūrām? Salikām glāzītēs meža zemenītes, uzlējām avota ūdeni, ielikām glāzītes saldētavā, lai ūdens sasalst. Kad ūdens sasala, uzlējām 50 cl Fragolino liķiera, un vērojām, kā baltā ledus un rozā liķiera krāsas sāk savā starpā spēlēties. Mūsu ieguvums - lielisks dzēriens, ko malkot visas maltītes garumā," uzburšanas procesu pastāstīja S. Timma.
Restorāna ''Niklāvs'' romantiskā ēdienkarte:
Siltie pīles krūtiņas salāti ar pērļu kuskusu, spinātiem, ķiršu tomātiņiem, balzamiko mērci, hurmu un goči ogām – 6.00 EUR
Cepta stores fileja ar dārzeņiem apceptiem medus - sinepju mērcē un sezama sēklām – 16.00 EUR
Liellopu filejas medaljoni ar lillā kartupeļu biezeni, vītinātiem ķiršu tomātiņiem un cilmeņu – krējuma mērci – 16.00 EUR
Pavlova deserts ar svaigsiera - cidoniju krēmu un svaigiem augļiem un marakujas mērci – 6.00 EUR
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.