Tūroperators Laimtūre analizē, kāpēc ir vērts doties uz Gruziju

Analizējot ceļotāju vēlmes un biežāk izvēlētos galamērķus, tūroperatos "Laimtūre" secina, ka arvien biežāk tūristi vēlas doties ceļojumā uz Gruziju, lai sajustu šīs valsts viesmīlību, apskatītu tās neaprakstāmi skaisto un neskarto dabu, nogaršotu tradicionālās virtuves ēdienus, kā arī daudzu citu iemeslu vadīti. Lai aprakstītu šīs valsts burvību, būtu nepieciešama vesela grāmata, taču tūroperatos "Laimtūre" vēlas īsumā dalīties ar interesantiem un noderīgiem faktiem, kāpēc par šī gada ceļojuma galamērķi ir vērts izvēlēties tieši Gruziju.

2015. gadā ir vērts doties uz Gruziju, jo:

1. Gruzīņu virtuve ir izslavēta kā viena no labākajām virtuvēm pasaulē. Īsts gruzīns ēd daudz un ilgi, pie galda draudzīgi tērzējot. Ja gruzīnu mājās ierodas viesi, tad viņus sagaidīs milzīga ēdienu daudzveidība, skaists galda klājums un saimniece, kura nenogurusi mudinās našķēties ar pašas gatavotiem dārzeņu konserviem, dažādiem salātiem, ievārījumiem. Tūristiem Gruzijā ir jāzina vietējās tradīcijas, ka šķīvi tukšu izēd tikai nabagi, bet, ja pēc maltītes uz ciemiņa šķīvja ir palicis kāds neapēsts kumoss, tas ir īsts gods saimniekam. Tas nozīmē, ka viņa viesi ir paēduši un laimīgi!

2. Gruzija pamatoti var pretendēt uz vīna dzimtenes statusu, jo arheoloģiskie materiāli apliecina, ka Gruzijas teritorijā vīndaru tradīcijas eksistēja jau apmēram pirms vairāk nekā septiņiem tūkstošiem gadu. Īpaši daudzveidīgas ir vietējās vīnogu šķirnes un senās tradīcijas vīna gatavošanā. Gruzijā tiek audzētas apmēram 500 vīnogu šķirnes, kas ir vairāk nekā citās ar vīna kultūru saistītās pasaules valstīs.

3. Gandrīz katram otrajam gruzīnam ir kāds paziņa vai radinieks, kas dzīvo Latvijā. Gruzīņi mūs vienmēr uzņem īpaši silti un viesmīlīgi.

4. Gruzīņu valoda un rakstība ir viena no senākajām pasaulē. Alfabēts sastāv no 33 burtiem. Viens no pirmajiem gruzīnu rakstības paraugiem saglabājies arī Palestīnā, tas tiek datēts ar mūsu ēras 5. gadsimtu.

5. Gruzija ir skaista visa gada garumā gan ziemā, gan vasarā. Par viskarstākajiem mēnešiem tiek uzskatīti jūlijs un augusts, taču labākais laiks ir pavasaris un rudens, jo šajos gadalaikos daba ir viskrāšņākā, klimats – ļoti maigs un silts. Atvasara dažreiz turpinās līdz pat novembra sākumam. Pie visa klāt vēl atspirdzinošais kalnu gaiss, jūras klimats, dabīgais Boržomi minerālūdens.

6. Tiem, kam patīk vasaras karstais laiks, teicama būs atpūta Melnās jūras rivjērā Batumi, paradīzes stūrītī Adžārijā. Adžārija ir īsta piekrastes pērle, kurā organiski apvienojas aizraujošas kalnu un jūras ainavas.

7. Gruzijas vēsture ir saistīta ar dažādām leģendām un aizraujošām tradīcijām. Viena no leģendām vēsta, ka laikā, kad Dievs dalīja teritorijas starp tautām, gruzīniem bija jautras svinības un svinēja viņi pasaules radīšanu. Svinīgajam pasākumam tika veltīti dažādi tosti un svētku uzrunas. Kad svinības bija beigušās, viņi tomēr ieradās pie Dieva, taču bija jau par vēlu. Tad gruzīņi teica: "Atvaino dārgais, nokavējām: mēs dzērām par Tavu veselību". Dievs brītiņu pie sevis padomāja un teica "Saglabāju es sev gabaliņu zemes, bet par jūsu neatlaidību un godīgumu, es to veltu Jums! Bet atcerieties vienmēr, ka šī zeme ir īpaši skaista un tāpēc cilvēki visos laikos to apbrīnos un tīksmināsies".

8. Nonākot Gruzijā, noteikti jāpiedalās tradicionālajos svētkos "Supre"! Patiesībā tas ir daudz kas vairāk kā vienkārši svētki. Tā ir dažādu paaudžu cilvēku tikšanās, kur katram ir iespēja novēlēt tuvākam nodzīvot ilgu un veselīgu mūžu. Šajos svētkos goda viesis ir tostu meistars, kurš pats personīgi pazīst visus lūgtos viesus, vada pasākumu no sākuma līdz beigām, kā arī māk uzsaukt unikālus tostus, kas var ilgt pat 5- 10 minūtes.

9. Tbilisi pilsētā redzēsiet pieminekļus un galvenos apskates objektus, kas atrodas 2 pilsētas daļās – Vecpilsētā un Rustaveli bulvārī. Šeit koncentrēta lielākā daļa arhitektūras un vēstures objektu. Senākajā pilsētas daļā saglabājušās šauras, ķieģeļiem klātas ieliņas, kas ved te augšup, te lejup.

10. Gruzija ir valsts ar senu, bagātu un unikālu kultūru, kuras saknes sniedzas tūkstošos gadu. Gruzijas monumentālā arhitektūra, mūzika, grāmatu miniatūras, bagātā garīgā un laicīgā literatūra, krāšņās tautas dejas, juvelieru un mākslinieku darbi un, protams, viesmīlīgā gruzīnu tauta, tas viss ir senās valsts daļa.

11. Gruzijas teritorijā atrodas lielākā un augstākā Eiropas kalnu grēda, trīs ievērojami kalnu slēpošanas kūrorti Gudauri, Bakuriani, Mestija.

12. Gruzija ir reliģioza valsts. Gan lielas, gan mazas, gan senas, gan jaunas baznīcas vienmēr bijušas ticīgo pilnas. Gruzīnu pareizticīgo baznīca dibināta kā viena no pirmajām kristiešu baznīcām – mūsu ēras 1. gadsimtā.

13. Neskatoties uz to, ka Gruzija ir salīdzinoši neliela valsts, dabas apstākļi tajā ir ļoti daudzveidīgi. Dienas laikā Gruzijā iespējams redzēt sniegotas kalnu virsotnes, mežonīgas, krāčainas upes un akmeņus Melnās jūras piekrastē.

Lai arī cik viesmīlīgi un jauki ir gruzīņi, iesakām doties braucienā izvēloties tūroperatoru organizētus braucienus grupām. Jums tiks piedāvāts pilns pakalpojumu klāsts- lidojums, dzīvošana Jūsu izvēlētajā tipa viesnīcā ar ēdināšanu, gida pakalpojumi un ekskursijas. Dodoties šādā braucienā, Jums būs iespēja kārtīgāk izbaudīt Gruzijas viesmīlību, kā arī atpūsties, jo nebūs jāsatraucas par organizatoriskajiem jautājumiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 04.05.2024 Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48233294sec.