GetTable.lv: galdiņu rezervēšanas kultūras ziņā Latvijas iedzīvotāji atpaliek no eiropiešiem

Latvijā ir uzsākusi darbību vismodernākā un ātrākā restorānu galdiņu rezervēšanas sistēma GetTable.lv. Jaunais uzsācējuzņēmums nodrošinās lietotājiem iespēju tiešsaistē bez maksas rezervēt galdiņus labākajos restorānos visā Latvijā, saņemot rezervēšanas apstiprinājumu dažās minūtēs.

Latvijas iedzīvotāju sabiedriskās domas aptauja* atklāja, ka piektā daļa (20,4%) restorānu, kafejnīcu vai bāru apmeklētāju ir saskārušies ar situāciju, kad iestādē, kuru viņi vēlas apmeklēt, nav brīvu galdiņu. Turklāt daudziem apmeklētājiem (11%) ir bijis jāgaida rindā, lai saņemtu vietu pie galdiņa. Daži pat ir nonākuši situācijā, kad iepriekš rezervētais galdiņš kļūdas dēļ ir atdots citiem apmeklētājiem. Ir bijuši arī gadījumi, kad respondenti netika ielaisti restorānā bez iepriekšējas rezervēšanas.

''Vidēji Latvijas iedzīvotāji apmeklē restorānus, kafejnīcas un bārus vairākas reizes mēnesī*, taču atšķirībā no rietumeiropiešiem viņi nerezervē galdiņu iepriekš. Šādu paradumu var izskaidrot ar iedzīvotāju pārliecību, ka viņu iecienītajās vietās vienmēr ir brīvas vietas. Tomēr aptauja parādīja, ka, neraugoties uz šādu pārliecību, iedzīvotāji arvien biežāk saskaras ar iepriekš aprakstītajām situācijām,'' paskaidro pakalpojuma GetTable.lv līdzīpašnieks Aleksandrs Ahmetovs, piebilstot, ka līdzīgi tiešsaistes rezervēšanas pakalpojumi ir ļoti izplatīti Rietumeiropas valstīs, kur tie ir ļoti pieprasīti un populāri gan šo valstu vietējo iedzīvotāju, gan tūristu un viesu vidū.

Lielākā daļa aptaujāto Latvijas iedzīvotāju (52%)* rezervē galdiņu pa restorāna tālruni, tomēr daudzi respondenti ir norādījuši, ka viņiem būtu daudz ērtāk izmantot vienotu rezervēšanas sistēmu. GetTable.lv un līdzīgi tiešsaistes pakalpojumi ievērojami vienkāršo galdiņa pasūtīšanas procesu, novēršot iespēju, ka tas tiks atdots citiem viesiem vai būs jāgaida rindā, lai apmeklētu izvēlēto vietu.

''Dažu pēdējo gadu laikā restorānu un viesnīcu apmeklētāju paradumi ir būtiski mainījušies. Iedzīvotāji atrodas nemitīgā kustībā, dažkārt darot vairākus darbus vienlaikus. Mūsdienu tehnoloģijas nāk mums talkā, radot pieejamus un ērtus pakalpojumus ikdienas lietošanai. Svarīgi, ka tie taupa laiku un vienkāršo rezervēšanas procesu,'' saka Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektore Santa Graikste.

Par pakalpojumu GetTable.lv

Pakalpojums GetTable.lv ir izveidots 2015. gada sākumā un ietver gan meklēšanas, gan rezervēšanas sistēmu, lai būtu iespējams izvēlēties piemērotas vietas lietišķām pārrunām restorānā, vakariem ar draugiem vai banketiem. Pakalpojums uzsāk darbību šā gada martā Baltijas valstīs (Latvijā, Lietuvā, Igaunijā) un Polijā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 06.05.2024 Tukuma pilsētas Kultūras nama aktualitātes Tukuma TIC
Tukuma pilsētas kultūras nams šajā nedēļā piedāvā Latvijas NBS Jūras spēku orķestra koncertu, aicina uz Strūklakas modināšanas svētkiem, kā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.77268982sec.