Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā atklās starptautisku izstādi «Physis»

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā 2015. gada 28. maijā plkst. 16.00 tiks atklāta starptautiska izstāde "Physis". Apmeklētājiem izstāde atvērta no 30.maija. Izstādes autors ir mākslinieks Iudicas (Lucas Smith) no Berlīnes.

Izstādes pamattēmu raksturo grieķu vārds "Physis", kura nozīme ietver sevī dabu, dabisko, savstarpējo mijiedarbību, tās veidu un raksturu. Izstādē apskatāmās lielformāta fotogrāfijas ataino indivīda ķermeņa dabiskās īpatnības un pazīmes, kā arī pārmaiņas, kas rodas dzīves procesos, piemēram, grūtniecības laikā vai novecojot. Pilna auguma fotogrāfijas papildina modeļu portreti profilā. Kopā ar modeļu pirkstu nospiedumiem tās izceļ katra cilvēka individualitāti. Izstādē redzamie manekeni un ar datoru veidotie 3D modeļi reprezentē iedomāto ideālā skaistuma etalonu.

Gadsimtus visā pasaulē ir meklējuši cilvēka skaistuma ideālus. Laikam robežas šiem meklējumiem nepastāv. Arī mūsdienu sabiedrībā mediji konstruē aizvien jaunus un jaunus tēlus, kas postulē kā jāizskatās sievietēm un kā – vīriešiem. Izdomātie skaistuma standarti bieži ir tik nereāli, ka vairumam cilvēku tos sasniegt ir neiespējami Tā var tikt izkropļota sava ķermeņa uztvere. Daudzi cilvēki nespēj izturēt masveida kultūras radīto spiedienu un pakļaujas sevi riskam saslimt ar dažādām izplatītām slimībām, piemēram, anoreksiju. Nereti cilvēki tic, ka, lai veiksmīgāk iekļautos sabiedrībā, nepieciešams ar plastiskās ķirurģijas palīdzību mākslīgi izmainīt ķermeni. Bet katrs no mums ir unikāls! Šī izstāde pretstata iedomātos skaistuma ideālus un cilvēka reālo izskatu.

Izstāde apskatāma no 30.maija līdz 27.jūnijam. Bērniem līdz 16 gadu vecumam izstāde apskatāma pieaugušo pavadībā.

Vairāk informācijas: www.mvm.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 12.05.2024 Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67046618sec.