Vidējās paaudzes dejotāju svētkus varēs skatīties interneta tiešraidē [2]

2015. gada 7. jūnijā plkst. 17.00 Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā notiks VIII Vidējās paaudzes dejotāju svētki "Dievs man deva maizes zemi", kur piedalīsies vairāk nekā 6500 dejotāju no visas Latvijas. Dejotāju svētkus varēs skatīties lietotnē LMT Straume un internetā www.straume.lmt.lv/kocerti . Tiešraide pieejama ikvienam.

Zemgales Olimpiskais centrs pārtaps lauku sētā, kurā tiks izstāstīts, izrādīts un izdejots maizītes ceļš no iesēta grauda līdz maizes klaipam, no dzīvības radīšanas svētuma līdz dzīvi apliecinošam priekam, ēverģēlībām un trakulībām. Svētki ir solis ceļā uz Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkiem.

"Mēs svinam savas dzīves skaistākos - spēka gadus, jo vidējā paaudze ir tā, uz kuras turas visa Latvijas ēka – mēs esam spēcīgi, skaisti, vitāli, auglīgi un darbīgi. Dievs mums ir devis Maizes Zemi, un mēs to novērtējam ar pateicību, godprātīgu darbu un līksmošanos godos. Ar šiem svētkiem mēs apliecinām sevi, savu tautu, savu zemi un darbošanās prieku – mēs apliecinām dejotprieku! Kura tauta dejo, tā dzīvo skaisti!" stāsta koncerta "Dievs man deva maizes zemi" režisore Elīna Apsīte.

Koncerta mākslinieciskā vadītāja Zanda Mūrniece, režisore Elīna Apsīte, projekta vadītāja Maruta Alpa. Deju virsvadītāju godā – Skaidrīte Andževa, Ilmārs Dreļs, Jānis Ērglis, Santa Laurinoviča, Taiga Ludborža, Zanda Mūrniece, Iveta Pētersone-Lazdāne, Jānis Purviņš, Gunta Raipala un Gunta Skuja.

Vidējās paaudzes dejotāju svētku tradīcija aizsākta jau 1994.gadā, kad Sauleskalna estrādē tikās 720 dejotāju.

VIII Vidējās paaudzes dejotāju svētkus "Dievs man deva maizes zemi" rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Jelgavas pašvaldības aģentūra "Kultūra". Koncerts notiek Jelgavas 750.gadu jubilejas svētku ietvaros.

Aizvadītajā nedēļas nogalē – 30.maijā Jelgavā notika dižkoncerts IV Vispārējiem latviešu Dziesmu un mūzikas svētkiem Jelgavā – 120 "Latvieša dziesma Jelgavas vārtos", kuru interneta tiešraidē vēroja vairāk nekā 5300 skatītāju no 24 valstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lita 06/08/2015 13:54 tie kas nepiedalījās redzēja,netā,bet kur var nosktīties tie,kas piedalījās šajos svētkos un grib izbaudīt to prieku vēl?

2 Karina 06/08/2015 08:52 Kāds zin, kur var redzēt ierakstu?


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 10.05.2024 Baudi Raxtu Raxti spēka dziesmas Bauskas TIC
Iepazīsti koncertprogramma "Spēka dziesmas" Mazmežotnes muižā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73171186sec.