Restorānu pārstāvji skaidro, kā reaģē, ja klients lūdz izņemt no ēdiena kādu sastāvdaļu

Restorāna apmeklējuma laikā, kad pētām ēdienkartes, cenšoties izvēlēties par labu vienam vai citam ēdienam, var gadīties tā, ka ir maltīte, kuras sastāvdaļas šķiet kārdinošas un gardas. Tomēr - ēdienu pasūtīt attur tas, ka tajā ir kāda sastāvdaļa, kas negaršo vai pret kuru ir alerģija. Sazinājāmies ar restorānu pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kā tiek reaģēts gadījumā, ja klients lūdz izņemt no ēdiena konkrēto sastāvdaļu vai aizvietot to ar ko citu.

Pašā Vecliepājas sirdī esošā restorāna Upe pārdošanas vadītāja Sintija Pusaudze mierina un stāsta, ka restorānā vienmēr tiek ņemtas vērā klienta vēlmes. Proti, ja kāda sastāvdaļa nepatīk vai izraisa alerģisku reakciju, to var izņemt vai, piemēram, nomainīt pret kādu citu. Ja neēd gaļu vai zivis, tiek piedāvāta veģetārā ēdienkarte. "Mēs klientam piedāvājam alternatīvas un ar viņu vienojamies par to, kāds būs ēdiens. Viesmīļi konsultējas ar šefpavāriem un pastāsta klientam, kādi ir iespējamie varianti, ko varētu pielikt klāt, lai sastāvdaļa labi saderētu ar pārējo ēdienu," skaidro S. Pusaudze.

S. Pusaudze neatminas, ka būtu bijusi tāda situācija, kad restorāna apkalpojošais personāls nebūtu varējis ar klientu vienoties, un viņš būtu aizgājis neapmierināts: "Darām tā, lai visas iesaistītās puses būtu apmierinātas".

RestorānāOrizzonte, kurš atrodas jūras malā, klienta vēlmes tiek liktas pirmajā vietā. Kā stāsta restorāna šefpavārs Gatis Krastiņš, jebkuru ēdienu ir iespējams variēt: "Pamatsastāvs ir viens, taču piedevas noteikti varam pielāgot katra klienta vēlmēm. Ja kartupeļu vietā pie steika grib rīsus, pasniedzam rīsus, ja nevēlas kādu konkrētu mērci, pasniedzam ēdienu bez tās vai nomainām ar citu. Tāpat klients var noteikt, cik apceptu grib, piemēram, gaļu. Viss ir runājams".

Tiesa, gadījumā, ja ēdot Orizzonte restorānā vēlēsies ko pamainīt, ēdienkartē norādīta cena var atšķirties no tās, kāda ir realitātē. "Mums sastāvdaļas katram ēdienam ir jau nokomplektētas, un attiecīgi tām ir arī pielāgota cena. Ja klients izvēlas komplektā iekļaut kaut ko citu, tad arī cena mainās," skaidro šefpavārs, kurš piebilst, ka ikviens klients par to, ka būs kaut ko jāpiemaksā klāt, šādos gadījumos tiek informēts par to.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ieelpo pavasari Pelēču ezera purva takā Preiļu novada TIC
Pelēču ezera purva dabas izziņas taka pavasarī aicina apmeklētājus iepazīt unikālu purva ainavu un daudzveidīgu augu un dzīvnieku pasauli. | Skatīt vairāk
Latvija
"Peoniju ziedu parāde 2025" Kalsnavā Madonas TIC
Šogad “Peoniju ziedu parāde” būs īsti svētki!Atzīmējot 50 gadu jubileju, arborētums katru JŪNIJA sestdienu un svētdienu viesus iepriecinās ar | Skatīt vairāk
 "Skolas somas" piedāvājums Preiļu novadā  Preiļu novada TIC
Šogad Latvijas skolas somas programmas ietvaros Preiļu novadā pieejami 19 dažādi izzinoši un aizraujoši piedāvājumi! | Skatīt vairāk
Dzīvās mūzikas ceturtdiena Mārupes Hercogā Hercogs Mārupe
Katru ceturtdienu plkst.19.00 Hercoga terasē dzīvās mūzikas koncerti. Rezervē galdiņu pa tel.29106538! Piedāvājumā arī svaigas austeres! | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.71264195sec.