Ceļošana nomaļus civilizācijai

Vai esat kādreiz aizdomājušies, kā tas būtu – ceļot uz civilizācijas neskartām vietām? Lielākā daļa ceļotāju iedomājas, ka ceļot uz nošķirtākām vietām nozīmē došanos pārgājienos uz ģeogrāfiski nošķirtām vietām, kur iepriekš nepieciešams lietot pretmalārijas medikamentus un vilkt drošības ķiveri. Tā īsti nav taisnība. Liela daļa ceļotāju aizvien biežāk meklē jaunus ceļojumu galamērķus, kas ir vairāk nošķirti no civilizācijas, lai izbaudītu neskarto dabu. Protams, dodoties uz izolētākām vietām, ceļotājiem iepriekš jāapsver medicīniskā palīdzība, ko nepieciešamības gadījumā viņi varētu sniegt sev paši.

Taizeme

Vēl viens piemērs, kā ekotūrisms mainās, ir Zelta Budas kūrorts uz Phang Nga salas Taizemes dienvidos. Sala piedāvā plašas iespējas, ko darīt – nirt, doties pastaigās pa dabas parkiem, apciemot Debesu un Elles alas un vēl daudz ko citu. Tomēr būtu jāņem vērā, ka tuvākā lidosta ir 58 km attālumā, un, ja rodas nepieciešamība pēc medicīniskās palīdzības, tad jau iepriekš jāsagatavo konkrēts plāns iespējamajai situācijai.

Lieldienu salas, Čīle

Lieldienu sala ir vieno visnoslēpumainākajām vietām uz Zemes. Tā ir slavena pateicoties tās gigantiskajām Moai statujām un tās uz iekšu vērsto kultūru. Lieldienu sala ir pasaules visizolētākā sala. Neskatoties uz izolētību, tā ir kļuvusi par populāru tūrisma galamērķi. Salas sākotnējais nosaukums polinēziešu valodā ir Rapa Nui. Pēc seno statuju un unikālo dabasskatu izpētes, var lieliski atpūsties salas pludmalēs. Lieldienu sala atrodas 1300 jūdžu attālumā no tuvākās apdzīvotās vietas, un salas iedzīvotāju populācija ir tikai 50 cilvēku. Nelielus savainojumus un slimības uz salas ir iespējams ārstēt, bet ar nopietnākām saslimšanām ar lidmašīnu jādodas 2000 jūdžu attālumā uz Čīli.

Kukurūzu salas, Nikaragva

Lielā kukurūzas sala ar populāciju ap 6.000 cilvēkiem un Mazā kukurūzas sala, uz kuras dzīvo mazāk nekā 1.000 cilvēku, ir divas salas Nikaragvas krastos. Ir tikai divi veidi, kā nokļūt uz Lielās kukurūzas salas – ar prāmi vai ar lidmašīnu. Uz Mazo kukurūzas salu var nokļūt no Lielās kukurūzas salas stundu airējoties ar nelielu laivu. Mazā kukurūzas sala ar nelielo iedzīvotāju skaitu neatstāj vienaldzīgos un viesošanās tajā tiek salīdzināta ar viesošanos Ēdenes dārzā. Arī uz šīm salām jāatceras par niecīgo medicīnisko palīdzību, ko varētu sniegt nepieciešamības gadījumā, taču tas nav pietiekami liels iemesls, lai nedotos tieši uz kādu no šīm ārpus civilizācijas atstātajām pasaules vietām un izbaudītu burvīgu ceļojumu un atpūtu. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 06.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42387199sec.