Darbs un pilnvērtīgas studijas – tas ir iespējams

Strādājošie, kuri vēlas uzsākt studijas, bieži vien aizdomājas, vai studijas būs iespējams apvienot ar darbu! Vieni uzskata, ka tas ir ļoti grūti, bet tomēr iespējams, citi, savukārt, uzsver, ka viss ir atkarīgs no darba vietas.

Studiju apvienošanu ar darbu vieglāku padara arī plašā studiju formu izvēle, piemēram, Biznesa augstskolā Turība iespējams studēt vakaros, neklātienē vai arī izvēlēties e-studijas. Studentu pieredze liecina, ka ir iespējams apvienot arī darbu un pilna laika dienas studijas.

Turības studenti labprāt dalās savā pieredzē, kā viņiem ir veiksmīgi izdevies apvienot studijas un darbu!

Starptautiskā tūrisma fakultātes absolvente Evija Racina, kura šajā studiju gadās turpinās studijas arī maģistrantūrā, stāsta: "Strādāju kultūras nozarē un nolēmu uzsākt pilna laika studijas dienas nodaļā. Darbs bija tikai vakaros, tāpēc nebija grūtību to apvienot ar studijām. Otrajā kursā uzsāku darbu tūrisma un viesmīlības nozarē (viesnīcā). Darbs bija maiņās un tā atkal bija iespēja apvienot to ar studijām. Protams, šajā gadījumā bija nepieciešama pretimnākšana no darba devēja un kolēģu puses. Uzskatu, ka kopīgi var izveidot darba grafiku, kas ļauj apvienot studijas ar pilnas slodzes darbu. Nenoliedzami, studējot un paralēli arī strādājot, paliek daudz mazāk brīvā laika, taču uzskatu, ka tas lielā mērā ir atkarīgs no cilvēka personīgajām iezīmēm un viņa vēlmes kaut ko darīt. Man ir izdevies atrast laiku gan sev, gan ģimenei, kā arī sporta aktivitātēm. Laikā, kad studēju jau ceturtajā kursā, mainījās darba laiks un bija jāstrādā no pirmdienas līdz piektdienai, taču, veiksmīgas sakritības rezultātā, tobrīd jau rakstīju savu bakalaura darbu, līdz ar to visu izdevās apvienot. Šobrīd studēšu maģistrantūrā, vēlos apgūt tūrisma stratēģisko vadību. Izvēlējos studijas vakara nodaļā, un turpināšu apvienot studijas ar darbu."

Margita Vētra, kura arī veiksmīgo apvieno studijas un darbu, ir izvēlējusies studēt vakaros: "Mana darba diena ir ļoti aktīva un saspringta. Studijas Turībā palīdz praktiskās zināšanas papildināt ar teorētiskajām. Jo tieši teorētiskās zināšanas man ir nepieciešamas. Jau 10 gadus strādāju apkalpojošajā sfērā lielākajā ātrās apkalpošanas ēdināšanas uzņēmumā. Studiju procesa uzdevumus var veiksmīgi paveikt, ja tos neiekavē. Jāsaka, ka apvienot darbu ar studijām nav viegli, bet svarīgs ir uzstādītais mērķis. Pareiza laika plānošana palīdz paveikt vairāk! Un pats galvenais - visam pāri jābūt pozitīvai attieksmei un domāšanai, kas palīdz visu uztvert vieglāk un veiksmīgāk."

Par to, kā norit studijas vakara grupā, M.Vētra stāsta: "Studēt vakara grupā būs interesanti tiem studentiem, kuri strādā un iegūtās zināšanas var realizēt savās darba vietās, kā arī vēlas dalīties pieredzē ar saviem kolēģiem - studentiem. Man ir būtiski, ka lekcijās gūtās zināšanas un jauno informāciju varu pārrunāt diskusijās ar citiem studentiem. Pagarinot savu darba dienu ar mācībām, es iegūstu brīvo laiku nedēļas nogalēs, tādēļ ir ļoti ērti studēt vakara grupā. Studiju grafiks ir iepriekš zināms, tas nemainās, tāpēc ir viegli plānot savu laiku. Studējot, vakara grupā, diemžēl, ir mazāk iespēju piedalīties ārpus mācību aktivitātēs. Vēl, protams, jāatrod laiks, kad rakstīt referātus, sagatavot mājas darbus, kuri ir darbietilpīgi un aizņem diezgan daudz laika. Man šķiet, ka katrs students paņem to, kas viņam nepieciešams, tik daudz, cik vajadzīgs, un tādā mērā, cik katrs ir gatavs paņemt no zināšanām!".

Ja šobrīd strādā, bet vēlies uzsākt arī studijas, ieskaties Biznesa augstskolas Turība mājas lapā, kurā atradīsi papildu informāciju par dažādām studiju formām! Lasi vairāk par e-studijām, kā arī neklātienes un vakara studijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46172285sec.