Interesanti fakti par visiem tik pazīstamām olīvām

Visā pasaulē iecienīts zaļais bezholesterīna zelts – olīveļļa. Atšķirībā no vīna, kur fermentācijas process vīnogu sulai piešķir jaunas kvalitātes, olīveļļai olīvu fermentācija nav vēlama. Labākā olīveļļa tiek iegūta no olīvām, kas spiestuvē nonāk nefermentējušās. Pirmā spieduma olīveļļa pazīstama kā virgin vai extra virgin, atkarībā no tās smaržas un garšas īpašībām.

Nepieciešams aptuveni četri līdz pieci kilogrami olīvu, lai iegūtu vienu litru olīveļļas. Nepieciešamo olīvu daudzumu eļļas iegūšanai nosaka olīvu kvalitāte. No viena olīvkoka var ievākt 50 līdz pat 150 kilogramu olīvu, un olīvkoka stādiņam nepieciešami astoņi gadi, lai sāktu ražot.

Daudzi domā, ka zaļās un melnās olīvas ienākas divu dažādu veidu olīvkokos, taču patiesībā zaļās olīvas ir negatavas olīvas, kas novāktas agrāk, jau oktobrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medumu parks un taka TAKA
XX gs. sākumā pie Medumu ezera Sanktpēterburgas botāniskā dārza pārzinis Lackis iekārtoja Medumu parku. | Skatīt vairāk
Brīvdienu māja “Meijas nams” TAKA
Labiekārtota divstāvu guļbaļķu māja ar 3 guļamistabām, viesību telpu, virtuvi, iekštelpu pirti un āra baļļu ir lieliski piemērota visiem. | Skatīt vairāk
Ilgas muižas pils TAKA
Ēka celta pēc arhitekta Vilhelma Neimaņa projekta 19. gs. otrā pusē kā Ilgas muižas medību pils. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.460675sec.