Lage gastronomija: noslogotības dēļ, cilvēki arvien vairāk iegādājas gatavu maltīti

Lage gastronomija pētījuma dati liecina, ka pēdējos trīs mēnešos pieprasījums pēc gatavās kulinārijas produktiem pieaudzis par 32%, salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu, un par 23% salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu. Klientu pētījumā noskaidrots, ka lielākoties cilvēki iegādājas gatavas maltītes, jo darba nedēļās laikā ne vienmēr izdodas pagatavot ēdienu mājās, tāpēc vienkāršākais ir iegādāties jau gatavu. Tāpat gatavā maltīte tiek iegādāta pusdienām darba laikā.

42% aptaujāto sieviešu vecumā no 25 – 45 gadiem atzina, ka labprāt gatavotu savai ģimenei mājas, taču saspringtais darba grafiks un citi pienākumi to neļauj, tāpēc iegādājas jau gatavu ēdienu vairāk nekā 2 reizes nedēļā. Turpretim brīvdienās galdā tomēr tiek celta pašu gatavota maltīte, kā arī nereti cilvēki dodas ieturēties ārpus mājas.

Tāpat 87% aptaujāto sieviešu un 44% vīriešu atzina, ka liela nozīme ir arī ēdiena kvalitātei. Pirms iegādāties gatavo maltīti, viņi pievērš uzmanību gan sastāvam, gan ēdiena vizuālajam izskatam. Tāpat daudziem noteicošais faktors ir vieta, kur maltīte tiek iegādāta. Cilvēki izvēlas iegādāties ēdienu zināmā, pārbaudītā vietā, jo neviens nevēlas vilties.

Antra Ozoliņa, “Lage Ko” mārketinga direktore: "Laika trūkuma dēļ cilvēki labprāt izvēlas gatavu produkciju, tomēr īpaši rūpīgi sekojot līdzi tam, ko ēd. Viena daļa klientu ir tie, kas, piemēram, salātus iegādājas no rītiem pirms darba, lai pusdienotu birojos, savukārt daļa ir tie, kas tieši dodoties mājās parūpējas, lai vakarā nebūtu jāpavada ilgs laiks virtuvē. Kā galveno bonusu, piemēram, mammas atzīst – lai jaunieši neniekotos ar uzkodām un saldumiem, ēdienam ir jābūt ērti pagatavojamam, tad viņi izvēlas ēst mājās."

Daudzi aptaujātie arī atzina, ka noslogotības dēļ darba laikā arvien retāk var doties ieturēt maltīti tuvējā restorānā vai kafejnīcā. Taču ir apmierināti, ka darba devēji domā par darbiniekiem, ierīkojot virtuves un speciālas telpas, kur var uzsildīt līdzņemto ēdienu un mierīgi ieturēt pusdienas.

Sievietes priekšroku dod dažādām pankūkām ar pildījumu - siera un gaļas, saldajā ēdienā nodrošinoties arī ar šokolādes un biezpiena pankūkām. Pelmeņi un cūkgaļas plovs ir tas, ko visbiežāk iegādājas vīrieši. Nemainīgi liels pieprasījums jauniešu vidū ir pēc gatavajiem suši – Philadelphia, Golden Maki un Veggie Maki.

Uzņēmums rūpējas, lai tiktu ietaupīts cilvēku laiks un nodrošināta kvalitatīva ēdienreize, kuru iespējams paņemt līdzi, kas arī ir primāri Lage gastronomijai – atvieglot ikdienu tiem, kuri dzīvo lielpilsētas steigā.

Aptaujāti 850 klienti, laika posmā no 2015. gada 1.-14.oktobrim.

Piedāvāto produkciju iespējams iegādāties – t/c "Origo", t/c "Alfa", t/c "Spice", t/c "Ģalleria Riga" un t/c "Riga Plaza".


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50662494sec.