Viegli pagatavojama piparkūku mīkla ar fantastiskiem garšas elementiem

Tieši tikko pagatavotu piparkūku smarža ir tā, kas ievieš mājās Ziemassvētku sajūtu. Dažādu smaržu un garšu salikumi, no kuriem sastāv mīkla, ir apbrīnojami. Lieliska un viegli pagatavojama piparkūku mīklas recepte, kas piemērota kā mazākajiem, tā lielākajiem ģimenes pārstāvjiem Mīklas pagatavošana var izvērsties par mīļu, radošu un vienkārši lielisku pasākumu, tāpēc piedāvājam ielūkoties burvīgas piparkūku mīklas un glazūru receptēs, ar kurām ir padalījusies profesionāle, Lage Ko galvenā konditore, Nadežda Lukjančuka.

Lai pagatavotu 2,4 kg piparkūku mīklas, nepieciešams:

Sviests 240 g;

Iesala ekstrakts 60 g;

Eļļa (ieteicams olīveļļa) 100 g;

Piparkūku garšviela 40 g;

Soda 10 g;

Cukurs 520 g;

Ūdens 340 g;

Milti 1,2 kg

Piparkūku mīklas pagatavošana:

1. Traukā ieber cukuru. Tam pievieno piparkūku garšvielu, tad iesalu. Visu samaisa.

2. Pievieno siltu ūdeni, lai cukurs izkūst. Samaisa.

3. Pievieno sviestu (vēlams atlaidinātu vai izkausētu uz lēnas uguns ūdens peldē). Visu samaisa, kamēr izveidojusies vienmērīga masa.

4. Citā traukā ieber miltus un tiem pievieno sodu. Ar sodu sajauktos miltus pa daļām  pievieno iepriekš sagatavotajai masai, tā lai neveidojas kunkuļi.  Maisot iegūto masu, vienmērīgi pievieno eļļu, līdz izveidojas piparkūku mīkla.

5. Iegūto mīklu liek ledusskapī un, pirms cepšanas ieteicams noturēt to diennakti. To var  turēt pat  līdz nedēļai. Jo ilgāk, jo labāk- tad mīkla iegūs vislabāko garšu un konsistenci.

1. Uz darba virsmas izber miltus. Piparkūku mīklu izliek uz galda un izrullē. Piparkūku biezums atkarīgs no jūsu pašu vēlmes – cik biezas vai plānas tās vēlaties. Jo plānākas piparkūkas, jo tās būs kraukšķīgākas.

2. Ar formiņām izveido piparkūkas un liek tās cepeškrāsnī.

3. Ieteicamā cepšanas temperatūra ir 200 grādi un piparkūkas būs gatavas pēc 10-12 minūtēm.

4. Piparkūkas izņem no cepeškrāsns un ļauj tām nedaudz atdzist, pārklāj ar sakultu olu un izdekorē ar glazūru, balto šokolādi, kas izkausēta ūdens peldē, rozīnēm, augļu sukādēm, riekstiem, krāsainajiem cukura graudiņiem.

Glazūras pagatavošana:

1. Tiek saputots olas baltums (50 g).

2. Pakāpeniski pievieno pūdercukuru (120 g), līdz iegūst vienmērīgu, stingru masu/putas, kas nemaina savu formu.

3. Ja vēlaties krāsainu glazūru, tad var pievienot pilīti krāsvielas.

4. Tad ļaujam vaļu fantāzijai un radošajai izdomai un rotājam piparkūkas, kā vien sirds vēlās.

Lai gardas un neaizmirstamas piparkūkas un pats gatavošanas process.

Atceries, ka pats galvenais nosacījums ir - gatavot ar mīlestību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47056198sec.