Iesaisties dabas aizsardzības brīvdienās jeb talkās

Pateicoties Nordplus atbalstam, Pasaules Dabas Fonds sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi un Igaunijas un Somijas kolēģiem attīsta jaunu praktisku neformālas izglītības programmu Latvijā -  Dabas aizsardzības brīvdienas jeb talkas.  Dabas aizsardzību talku mērķis ir nodrošināt cilvēkiem iespēju brīvajā laikā strādāt dabas aizsardzības labā un neformālā vidē mācīties vairāk par dabā notiekošajiem procesiem, kā arī veicināt brīvprātīgā darba attīstību Latvijā.

Šobrīd Pasaules Dabas Fonds sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi, mācoties no igauņu un somu kolēģu ilggadējās pieredzes, gatavo dabas aizsardzību brīvdienu nacionālo stratēģiju, kā arī veido blogu par projekta norisi. Dabas aizsardzības brīvdienas plašākai sabiedrībai tiks piedāvātas no 2017.gada, taču jau sākot ar šī gada vasaru uzņēmumiem sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu ir iespēja organizēt dabas aizsardzības talkas saviem darbiniekiem.

Aizsardzības brīvdienu kustības mērķis ir paplašināt Latvijā vispārpieņemto priekšstatu par talkas būtību, kā arī veidot alternatīvu brīvā laika pavadīšanas iespēju – aktīva atpūta dabā, darot nozīmīgus darbus, satiekot domubiedrus un atklājot skaistas dabas teritorijas tepat Latvijā. Dabas aizsardzības talku mērķis ir nevis likvidēt cilvēka darbības radītās sekas, bet brīvprātīgi veikt darbus, kas nepieciešami, lai veiksmīgi uzturētu dabas aizsargājamās teritorijas un atbalstītu dabas procesus, kas tajās risinās.  Tāpat dabas aizsardzības brīvdienas neformāli izglīto jautājumos par dabas procesiem un veicina atbildīgu, videi draudzīgu dzīvesveidu.

Dabas aizsardzības brīvdienas un talkas Igaunijā un Somijā pastāv jau daudzus gadus un ir populāra kustība, kas vieno dažādu sociālo grupu un vecuma cilvēkus – katra talka visbiežāk risinās pāris dienas un ir kā mazs ceļojums, kas sevī ietver darbu dabā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40959191sec.