Apskatāma Izraēlas mākslinieces personālizstāde «Tri Devici Pod Oknom»

No 2016. gada 12. februāra līdz 3. aprīlim Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Rīgā, Skārņu ielā 10/20) būs skatāma Izraēlas mākslinieces Aleksandras Cukermanes personālizstāde "Tri Devici Pod Oknom".

Aleksandru Cukermani interesējošie mediji ir glezniecība un zīmējums, caur kuriem autore rada personisku, tēlaini ietilpīgu vēstījumu, balstītu bērnības atmiņās par Krievijas dačām, Austrumeiropas ilustrācijās un tautas mākslā. Izstāde Rīgā izvietota Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja 2. stāva pastāvīgās ekspozīcijas zālē, lai A. Cīruļa, R. Sutas, A. Beļcovas un S. Vidberga tuvumā uzburtu jaunu pasauli – tādu, kuru apdzīvo viegli pietvīkušas audējas, pa kādam princim un vienradzim. "Šī vieta ir dzimusi manos darbos! Tas ir kā olai atgriezties pie vistas," stāsta māksliniece.

Izstādē eksponētie gobelēni veidoti sadarbojoties ar latviešu tekstilmāksliniecēm Līvu Kaprāli, Jolantu Šalvīti, Velgu Vītolu un Elīnu Vojevodu.

Izstādes ietvaros š. g. 10. februārī plkst. 18.00 Latvijas Mākslas akadēmijā norisināsies itāļu kuratora un rakstnieka Nikola Treci (Nicola Trezzi) lekcija par pēkšņo starptautisko muzeju, galeriju un biennāļu interesi par Itālijas mākslas procesiem 20. gadsimta 60., 70. un 80. gados, savukārt 12. februārī plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja telpās lektors uzstāsies ar lasījumu par paplašināto glezniecību (expanded painting).

Aleksandra Cukermane (Alexandra Zuckerman) dzimusi 1981. gadā Maskavā. Desmit gadu vecumā viņa kopā ar ģimeni imigrēja uz Izraēlu, kur māksliniece joprojām dzīvo un strādā. Aleksandra Cukermane studējusi mākslu Bezalelas Mākslas akadēmijā Jeruzalemē un Stadelschule Frankfurtē pie Mainas. Autores darbi tikuši eksponēti personālizstādēs "Galeria Sabot" Kluža-Napokā (Rumānija; 2015), "MK Search Art" San Džiovanni Valdarno (Itālija; kopā ar Michal Helfman un Eli Petel; 2014), "Fruit and Flower Deli" Stokholmā (Zviedrija; kopā ar Lucie Fontaine; 2014); "Art Cologne" Ķelnē (Vācija; pārstāvot "Galerie Christian Nagel"; 2011); "Galerie Christian Nagel" Berlīnē (Vācija; 2008) un "Noga Gallery of Contemporary Art" Telavivā (Izraēla; 2013).

Māksliniece piedalījusies vairākās grupu izstādēs, to vidū "Susy Culinski & friends" galerijā "Fanta Spazio" Milānā (Itālija; 2015), "Filosofen" galerijā "Galleri Riis" (2015), "Paraugs džina veidošanai" galerijā "427" Rīgā (Latvija; 2014 / 2015), "The Drawing Room" galerijā "Magasin III" Stokholmā (Zviedrija; 2014), Pirmajā Herclijas Laikmetīgās mākslas biennālē (Herclija, Izraēla; 2007), "As If Words Meant Nothing" galerijā "Kunstbuero" Vīnē (Austrija; 2009), "Garbage Man Please Garbage Me" galerijā "Brun" Diseldorfā (Vācija; 2006). Aleksandra Cukermane saņēmusi balvu par izcilību mākslās no Bezalelas mākslas departamenta Jeruzalemē un Amerikas-Izraēlas Kultūras fonda Šareta stipendiju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57975101sec.