Tiks veidota gigantiska lidosta ar pasaulē lielāko tax free zonu un 6 skrejceļiem

Atpūtnieki apzināti cenšas izvairīties no ceļojumiem uz Turciju, saistībā ar teroristu uzbrukumiem pēdējā laikā, tomēr tas netraucē valstij attīstīt savus plānus būvēt milzīgu lidostu Stambulas apkaimē. Plānots, ka tā būs viena no lielākajām pasaulē.

Pēdējā – ceturtā - posma izveide iecerēta 2028. gadā, provizoriski vērtējot, ka tā būs noslogotākā lidosta. Tajā būs seši skrejceļi, lidojumi uz 350 galamērķiem un gada laikā lidostā plānots apkalpot 200 miljonus pasažieru.

Pirmā lidostas posma izveide paredzēta 2018. gadā, pēc kura Stambulas Jaunajā lidostā atradīsies pasaules lielākais terminālis, kas izvietots zem viena jumta un gada laika spēs apkalpot 90 miljonus pasažieru.

Lidosta atradīsies Melnās Jūras piekrastē, Turcijas Eiropas pusē, 35 kilometrus no Stambulas ar ērtu pieeju dzelzceļam, metro un autobusu satiksmei.

Izstrādātā projekta vizuālais tēls, kurā attēlots galvenais terminālis un divi mazāki, kas robežojas ar sešiem skrejceļiem. Gaisa satiksmes vadības tornis būs tulpes formā. Lidostas teritorijā atradīsies arī parks, viesnīcas, mošejas, medicīnas centrs un konferenču centrs, pasaulē lielākā beznodokļu zona un lielākā Eiropas autostāvvieta ar 24000 vietām.

Šobrīd projektam dots nosaukums "Stambulas jaunā lidosta" un tā kalpos kā Turcijas galvenā lidosta un svarīgākais mezgls, kas savienos lidojumus starp Eiropu un Āziju.

Lai arī plāni ir patiešām grandiozi, nākotnes lidostas vadība atzīt, ka pamatīgi izjūt tūrisma nozares lejupslīdi, tomēr cer virzīties uz priekšu savu plānu attīstībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Jaunas akcijas Piedzīvojumu ceļojumiem Estravel Latvia
Jauns mēnesis un Maija atlaides ir klāt! Piedzīvojumu ceļojumi visā pasaulē - dažādām gaumēm un budžetam. Jūsu sapņu galamērķis jau gaida Jūs! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
🇬🇷 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.03264904sec.