Aicina iepazīt apodziņu un būru izveidošana pamatus

Latvijas Ornitoloģijas biedrības Madonas vietējā grupa aicina uz Andra Avotiņa juniora lekciju par apodziņu, kā arī mākslīgo ligzdvietu - būru – izveidi.

2015.gada nogalē tika uzsākta iniciatīva Latvijas Ornitoloģijas biedrības Madonas vietējās grupas izveidei.  Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) ir lielākā sabiedriskā dabas aizsardzības organizācija Latvijā un tās misija ir saglabāt daudzveidīgu un dzīvotspējīgu Latvijas savvaļas putnu faunu. LOB vietējā grupa apvieno interesentus un brīvprātīgos savā tuvējā apkārtnē, īstenojot pasākumus un aktivitātes sadarbībā ar LOB, kurā ir aicināts piedalīties ikviens interesents.

Tāpēc uzsākot aktīvu darbību, aicina visu interesentus, lielus un mazus, uz pirmo LOB Madonas grupas pasākumu - iepazīt Apodziņu – pašu mazāko pūcīti Latvijā.

Apodziņš  ir Latvijā maz izzināta īpaši aizsargājamā suga, kura sastopamība ir saistīta dabiskiem mežu biotopiem. Pēc veiksmīgiem pārziemošanas apstākļiem viens no limitējošajiem faktoriem ir ligzdošanas vietu pieejamība – apodziņam ir nepieciešami dziļi dobumi lielos kokos. Tā kā apodziņu būri ir samērā mazi un vienkārši izgatavojami, tie ir laba iespēja sabiedrības iesaistei sugas saglabāšanā – katrs var izgatavot pats savu mākslīgo ligzdošanas vietu apodziņam un to izvietot mežā.

2016. gada 16. martā, Madonas novada bibliotēkā no plkst. 14.00 - 17.00 kopā ar Andri Avotiņu junioru būs iespēja iziet visus ķēdes posmus - uzzināt visu par apodziņu, viņa dzīves vietu, apdraudējumiem un sagatavot būrus, kurus vēlāk kopīgi izliksim dabā. Dalība bezmaksas.

Tikšanās Madonas novada bibliotēkā ir pirmais no akcijas posmiem. Plānots Madonas vietējās grupas darbības reģiona skolās vadīt izbraukuma lekcijas par pūčveidīgo putnu īpatnībām un saistību ar saimniecisko darbību, kā arī organizēt apodziņu būru sagatavošanu. Drīzumā tiks uzrunātas skolas, bet interesenti var pieteikties pa tel. 29234956 vai e-pastu [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
Latvija 35 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6490171sec.