Viedoklis: Kādus ēdienus restorānos visbiežāk izvēlas vietējie un ārzemju viesi?

Mēdz teikt, ka garda maltīte pieskaitāma pie lielākajām baudām uz zemes. Ceļotāji nereti izvēlas galamērķus vadoties pēc gastronomiskajām vēlmēm. Itālija izsenis slavena ar pastām un picām, Ukrainas pērle ir gardi sālīts salo jeb speķis, savukārt jautājumu, kas ir iecienītākie ēdieni Latvijas restorānos, uzdevām restorānu vadītājiem.

Vadītāja Antra Mētra, restorāns "La Piazza"

Tā kā mīlestību pret itāļu virtuvi un mūsu viesiem mēs ar prieku tiecamies izpaust katrā pagatavotā ēdienā, lutinām ikviena sava viesa garšas kārpiņas. Ja runājam par latviešu publiku mūsu restorānā, tie visbiežāk uzdod jautājumu par to, vai produkti mūsu ēdienos nav sasaldēti pirms gatavošanas, vai tajos ir pirmatnējais svaigums un vitamīni. Savukārt ārzemju viesi visbiežāk jautā, no kurienes nāk produkti, ko piedāvājam savā ēdienkartē gatavotajos ēdienos – vai zivis ir mūsu un tomāti ir Latvijā audzēti. Kopējais pieprasījums ēdienu izvēlē ir ļoti līdzīgs – top pasūtījumi ir risoto, pasta, teļa karē un mīdijas. Ziemas laikā vairāt tiek pasūtīti ēdieni ar gaļu tā sastāvā, piemēram, jērs, karpačo, pasta ar gaļu. Savukārt pavasara un vasaras sezonā ēdienu izvēlē mūsu viesi kļūst gaisīgāki un izvēlas vieglāku maltīti, salātus, zupas, vieglas uzkodas un arī zivi.

Vadītāja Liene Stepanova, restorāns "International"

Jau pats restorāna nosaukums "International SV" ir kā atbilde, ka te sastopama dažādība gan ēdienu izvēles ziņā, gan viesu ziņā. Gardēži ir un paliek gardēži – tos neiedala ārzemju vai latviešu viesos, jo mūsu restorāna viesi cenšas izvēlēties īpašu maltīti, lai remdētu izsalkumu un vienkārši baudītu ēdienu garšu. Tas, ar ko izceļamies citu restorānu vidū, ir mūsu īpašais piedāvājums - degustāciju ēdienkarte no šefpavāra. Tajā ietilpst 5 līdz 7 ēdieni, kas ieved mūsu viesus garšas baudas ceļojumā. Nobaudot šo ēdienkarti, viesiem noteikti rodas skaidrs priekšstats par garšas niansēm, ko savā restorānā piedāvājam. Kā populārākās pozīcijas restorāna "International SV" viesu izvēlē varu minēt cara zivju zupu, buļļa vaigu. Īpaši iemīļots ir Kamčatkas krabju spīļu gaļas tempuras rols. Tāpat viesi neliedz sev nobaudīt arī ko iepriekš negaršotu un pasūta mūsu jaunumu – Burgundijas vīngliemežus. Pats iecienītākais ēdiens mūsu restorānā jau ilgāku laiku nemainīgi gan latviešu, gan ārzemju publikai ir zandarta fileja, siera kūka un ananāsu ravioli. Sievietes šajā vērtējumā šad tad ar izvēli mēdz atšķirties un iemīļojušas tīģergarneļu salātus, kā arī kastaņu krēmzupu. Visiem viesiem gan rūp, lai produkti ir svaigi un, ja vēl tie ir vietējie, maltīte ir ceļā uz izdošanos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
VeseLīgošana "Jaunķemeros" Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Šogad Līgosvētkos un Jāņos būs četras brīvdienas atpūtai. Atvēliet laiku sevi palutināšanai ar procedūrām un vingrošanas nodarbībām - | Skatīt vairāk
Latvija no 297 EUR
Muzikāls vakars ar Lauri Valteru Tukuma TIC
Īpaša dzejas un mūzikas sinerģija. Tas būs sirsnīgs, brīnišķīgas mūzikas un dzejas piepildīts vakars. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2025 - 17.05.2025 Muzeju naks Tukumā Tukuma TIC
Kad iestājas vakars un muzeji iemirdzas citā gaismā, atveras durvis uz stāstiem, ko ikdienā nemanām. Muzeju nakts Tukumā ar moto "Izgaismojam vērtības | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2025 - 15.05.2025 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Brauc ar vilcienu uz Gulbeni un baudi īpašu ekskursiju! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.48272896sec.