Pusaudzis, iespējams, atklāj zudušo maiju pilsētu

Droši var teikt, ka brīvo laiku pusaudži lielākoties izmanto, lai satiktos ar saviem draugiem, nodarbotos ar dažādiem hobijiem vai pārlūkotu jaunumus sociālajos tīklos. Taču viena puiša aizraušanās, iespējams, novedusi pie jaunas, vēl nezināmas, maiju pilsētas atklāšanas.

2012. gadā Viljams Gadourī  no Kanādas sāka interesēties par maiju civilizāciju. Viljams pavadīja vairākas stundas pētot zināmo maiju pilsētu atrašanās vietas un zvaigžņu kartes, kā rezultātā secināja, ka abas šīs lietas savā starpā ir saistītas.

Gadourī metode bija vienkārša – viņš izpētīja 22 lielākos zvaigznājus un salīdzināja tos ar 117 jau zināmajām maiju pilsētām Meksikā, Gvatemalā, Hondurasā un Salvadorā. Kad Viljams sāka darbu pie 23. zvaigznāja, viņš secināja, ka divām no zvaigznāja zvaigznēm ir atbilstošas pilsētas, taču trešajai zvaigznei tādas nav. Pēc aptuvenas iespējamās pilsētas atrašanās vietas noskaidrošanas, Viljams sazinājās ar Kanādas Kosmosa aģentūru un, izmantojot viņu satelītu iegūtos attēlus,  ieguva ģeometriskus pierādījumus lielai piramīdai un 30 citām ēkām. Ja satelītattēli pēc pārbaudes tiks atzīti kā atbilstoši patiesībai, tad šī pilsēta būs viens no lielākajiem atrastajiem maiju civilizācijas centriem. Šis atklājums arī padarītu Viljamu par pirmo cilvēku, kurš ir atklājis šādu saistību starp maiju pilsētām un zvaigznājiem.

Izpētīt šo tālo reģionu, kas tagad nodēvēts par K`aak Chi jeb Uguns muti, nebūs viegli. Tas atrodas vienā no nepieejamākajām teritorijām Jukatanas pussalā. Tiek uzskatīts, ka visa teritorija ir biezu džungļu ieskauta un aprakta zem blīvas veģetācijas. Viljams Gadourī, kuru Kanādas Kosmosa aģentūra apbalvoja ar medaļu par nopelniem, cer atrasto pilsētu kādreiz redzēt ar savām acīm. "Tā būtu mana trīs gadu ilgā darba kulminācija, un manas dzīves lielākais sapnis,"saka Viljams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rūjienas saldējuma svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.maijā Rūjienā norisināsies, iespējams, gardākie svētki šajā pusē - Rūjienas saldējuma svētki! | Skatīt vairāk
SINAGOGAS STĀSTI. ZUDUSĪ EBREJU KOPIENA VA Talsu novada TIC
Maija mēnesī Valdemārpils Tūrisma informācijas centrs turpina sarunu ciklu ČALOT 25.maijā aicinot ciemos Žaņa Lipkes memoriāla direktori Lolita | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.05.2024 - 21.05.2024 Turcjas kūrorti - 22.-29.05. Estravel Latvia
Pēdējā brīža cenas atpūtai 4* un 5* kūrortos // Viss iekļauts // Izmantojiet iespēju! | Skatīt vairāk
no 325 EUR
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.88467598sec.