69% Latvijas iedzīvotāju šogad plāno doties brīvdienu ceļojumos

Kopumā dažādos brīvdienu ceļojumos šogad plāno doties vairāk nekā divas trešdaļas (69%) Latvijas iedzīvotāju. To atklāj pētījumu kompānijas TNS gada sākumā veiktais Eirobarometra pētījums.

Janvārī desmitajai daļai (12%) Latvijas iedzīvotāju vēl nebija skaidru plānu attiecībā uz brīvdienu ceļojumiem 2016.gadā, savukārt 17% aptaujāto norādījuši, ka šajā gadā nedosies brīvdienu ceļojumā.

Visbiežāk (44%) Latvijas iedzīvotāji šogad plāno doties kādā īsākā ceļojumā (līdz 3 naktīm pēc kārtas), savukārt trešdaļa (33%) Latvijas iedzīvotāju plāno doties garākās brīvdienās, ceļojumā pavadot no 4 līdz 13 naktīm pēc kārtas. Brīvdienās ar vairāk nekā 13 naktīm pēc kārtas plāno doties desmitā daļa (11%) Latvijas iedzīvotāju.

Salīdzinot ar 2015.gada pētījumu par brīvdienu ceļojumiem, vērojams, ka ievērojami pieaudzis to iedzīvotāju skaits (par 11 procentpunktiem – no 33% uz 44%), kuri plāno šajā gadā doties kādā īsākā ceļojumā, savukārt nedaudz samazinājies to aptaujāto skaits, kuriem vēl nebija plānu attiecībā uz brīvdienu ceļojumiem (par 3p.p. – no 15% uz 12%).

Eiropas Savienības dalībvalstīs kopumā dažādos brīvdienu ceļojumos šajā gadā plāno doties 71% pilsoņu. Tāpat novērojams, ka Eiropas pilsoņu vidū starp brīvdienu ceļojumu veidiem dominē brīvdienas, ceļojumā pavadot no 4 līdz 13 naktīm pēc kārtas (44%), bet garākās brīvdienās (ar vairāk nekā 13 naktīm pēc kārtas) plāno doties katrs ceturtais eiropietis (23%).

Aptaujā tika jautāts arī par galvenajām brīvdienām 2016.gadā jeb tām brīvdienām, kuras personīgi 2016.gadā šķiet vissvarīgākās. TNS sabiedrības uzvedības pētījumu eksperte Monta Podžuka norāda, ka Latvijas iedzīvotāji visbiežāk plāno savas galvenās brīvdienas pavadīt kādā Eiropas Savienības valstī (37%). Ceturtā daļa (27%) Latvijas iedzīvotāju savas galvenās brīvdienas plāno pavadīt Latvijā, savukārt 19% Latvijas pilsoņu savas galvenās brīvdienas ieplānojuši pavadīt kādā citā valstī, ārpus Eiropas Savienības.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kuri plāno savas galvenās brīvdienas pavadīt kādā citā valstī ārpus ES (par 8 procentpunktiem – no 11% uz 19%), savukārt samazinājies to Latvijas pilsoņu skaits, kuri plāno galvenās brīvdienas pavadīt Latvijā (par 6 procentpunktiem – no 33% uz 27%) vai kādā Eiropas Savienības valstī (par 4 procentpunktiem – no 41% uz 37%).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ Tukuma TIC
7.jūlijā pulksten 16:00 Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" - koncertuzvedums ATGRIEŽAMIES LATGOLĀ. | Skatīt vairāk
Latvija
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Rundāle aicina iepazīt Tropu tauriņu māju! Bauskas TIC
Blakus Rundāles pils parkam šovasar ir atvērta tropu tauriņu māja! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.06.2024 - 30.06.2024 Piedzīvo mākslas burvību izstādēs TUKUMĀ Tukuma TIC
Tukuma novads aicina mākslas cienītājus un kultūras entuziastus jūnijā apmeklēt daudzveidīgās izstādes | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51317501sec.