Autors: Signe Sēne
Avots: BalticTravelnews.com/Lonelyplanet.com
Herzl mikro alus darītava, kas iepriekš bija zināma tikai alus entuziastiem, tagad kļūst aizvien slavenāka, jo izveidojusi pasaules senākā alus garšu. Proti, izveidojusi alu, kurš garšo tieši tāpat, kā tas, kas dzerts pirms vairākiem simtiem gadu.
Alus kļuva zināms 3500. gadā pirms mūsu ēras, un to izgudroja šumeru civilizācija, novāktos graudus novietojot saulē un ļaujot tiem rūgt. Itais Gutmans no Herlz alus darītavas sāka interesēties par šādu alus pagatavošanas veidu pēc tam, kad izlasīja rakstu par ģenētiski modificētu kviešu šķirni - wild emmer wheat.
Reklāma

Zinātnieki, kas izmantoja šo genomu, lai no jauna izveidotu tādu pašu kviešu šķirni, ko izmantoja pirmās civilizācijas, uzskatīja, ka graudu izmantošana alus veidošanā būtu izdevīga. Tāpēc Gutmans ar viņiem sazinājās un sāka eksperimentēt.
Tagad viņš ir veiksmīgi izveidojis alus garšu, kas visvairāk atbilst tai garšai, ko malkoja pasaulē pirmie alus baudītāji.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.