Nicu pārņēmis jauns terorakts (video)

Francijas kūrortpilsētā Nicā ceturtdienas vakarā cilvēku pūlī iebrauca kravas automašīna, nogalinot vismaz 84 cilvēkus un daudzus ievainojot, līdz tās vadītāju nošāva policija, piektdien paziņoja Francijas amatpersonas.

Vēl tikai pirms divām dienām, 14. jūlijā, medijos izskanēja ziņa, ka Francija plāno atcelt ārkārtas stāvokli valstī, kas tika ieviests pēc teroristu uzbrukumiem Parīzē pērnā gada novembrī. Kopš tā brīža ārkārtas stāvoklis tika pagarināts trīs reizes un pēc ceturtdien notikušā terorakta, ārkārtas stāvoklis tiek pagarināts vēl uz trīs mēnešiem.

Ārkārtas stāvokļa laikā policijai ir tiesības piemērot mājas arestu personām, kuras tiek uzskatītas par draudu sabiedrības drošībai. Tāpat tiek veikti pastiprināti drošības pasākumi sabiedriskās vietās.

Bez ārkārtas stāvokļa pagarināšanas, Francijas prezidents Fransuā Olands iesaucis armijas rezervistus, lai pastiprinātu žandarmērijju, policiju un robežsardzi. Piektdien Francijas prezidents piektdien vadīs valsts aizsardzības un drošības dienestu vadītāju sanāksmi, lai lemtu par iespējamiem tālākiem pasākumiem.

Savukārt, Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" savu sestdien, 16. jūlijā, plānoto lidojumu uz Nicu vēl nav atcēlusi. Patlaban "airBaltic" turpina rūpīgi sekot situācijas attīstībai un kompānija ir gatava ieviest papildu drošības pasākumus pēc nepieciešamības vai drošības iestāžu norādījumiem.

Latvijas vēstnieks Francijā Imants Lieģis Latvijas iedzīvotājiem, kas šobrīd atrodas Francijā, iesaka izvairīties no lieliem pūļiem un plaši apmeklētiem pasākumiem. Ārlietu ministrija informē, ka, ja atrodaties Nicā un ir nepieciešama konsulārā palīdzība, tad iespējams zvanīt uz Ārlietu ministrijas diennakts tālruni ārkārtas situācijām +371 26337711.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 06.05.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38783312sec.