astronomija.

Apskatām 1 - 40 no 658 vārdam 'astronomija'

Aicinājums uz Pierīgas tūrisma INFO dienu tūrisma profesionāļiem

2025. gada 23. aprīlī no pl.10 līdz pl.13 Zoom platformā norisināsies Pierīgas tūrisma INFO diena 2025, kurā aicinām piedalīties tūrisma operatorus, aģentūras, gidus un...

Igaunijas un Latvijas «Michelin» Zaļās zvaigznes pavāri satiekas Pavāru mājā

2025 .gada 20.martā Pavāru mājā Līgatnē notika unikālas vakariņas, kur tandēmā darbojās divi “Michelin” Zaļās zvaigznes šefpavāri: Pīters Pihels no Igaunijas un Juris Dukaļskis no Latvijas...

«Coral Travel Latvia»: «Nirvana Hotels» – tas nav tikai nosaukums

“Nirvana” grupas viesnīcas jau ir izpelnījušas ievērību, un ne tikai no Latvijas ceļotāju puses. Tās ir greznas, var lepoties ar loti augstas kvalitātes ēdienu, un...

Skolēnu pavasara brīvlaiks – Ogres novadā dažādas atpūtas iespējas

Skolēnu pavasara brīvlaiks ir klāt un iespēju to aizraujoši pavadīt Ogres novadā netrūkst! Šis ir īstais laiks jaunām pieredzēm un piedzīvojumiem....

Dubaija 2024. gadā uzņem 18,72 miljonus starptautisku apmeklētāju, kas ir par 9% vairāk nekā iepriekšējā gadā

Saskaņā ar Dubaijas Ekonomikas un tūrisma departamenta datiem Dubaija no 2024. gada janvāra līdz decembrim uzņēma 18,72 miljonus starptautisku apmeklētāju (ar nakšņošanu), kas ir...

Latvijas pavāru komanda no Itālijas atved zeltu

Latvijas pavāru komanda jau trešo reizi startēja starptautiskās pavāru asociācijas “Worldchefs” organizētajā Eiropas pavāru čempionātā “Global Chef Challenge”...

Restorāns «Kest» triumfē pirmajā desertu un vīna saderības konkursā

Pirmdien Rīgā notika pirmais konkurss par labāko vīna un deserta saderību — “Wine & Dessert Latvia 2025”. Trīspadsmit vadošie valsts restorāni prezentēja savus darbus restorānā “Whitehouse”...

Vēl 100 dienas: Viļņa gatavojas vērienīgajam aukstās biešu zupas festivālam

Pašā pavasara izskaņā, 2025. gada 31. maijā, Viļņā jau trešo reizi norisināsies Rozā zupas festivāls, godinot vienu no ikoniskākajiem Lietuvas ēdieniem – šaltibarščiai, latviešiem labi zināmo aukstās biešu zupas lietuviešu radinieci...

Baltijas lielākie šampanieša svētki jau martā pārsteigs ar jauniem notikumiem un Šampaņas vadošo vīndaru vizītēm

Straujiem soļiem tuvojas šampaniešmīļu un gardēžu iecienītie šampaniešu svētki četru dienu garumā ar kulmināciju 29. martā Baltijas grandiozākajā “Burbuļu parādē” Hanzas peronā...

Travelnews.lv piedāvā: Nedēļas nogales pasākumu TOP7

Šī februāra nedēļas nogale viennozīmīgi paiet mīlestības zīmē – kā nekā piektdien ir 14. februāris – Valentīna diena. Bet...

Vidzemes piekrastē pirmo reizi norisinās Restorāna nedēļa

No 2025. gada 10. līdz 16. februārim Vidzemes piekraste aicina gardēžus uz pirmo Restorāna nedēļu – jaunu gastronomijas notikumu, kurā piedalīsies 14 restorāni un kafejnīcas...

Turcija uzstāda jaunus tūrisma rekordus – arvien vairāk latviešu to izvēlas par savu nākamo galamērķi

Turcija vēlreiz apstiprina savu pasaules vadošā tūrisma galamērķa pozīciju, 2024. gadā pārspējot rekordus un sagaidot 62,2 miljonus apmeklētāju un gūstot ieņēmumus 60 miljardu eiro apmērā...

Latvijas pavāru komanda prestižajā «Bocuse d’Or» konkursā ierindojas 14. vietā

Francijas pilsētā Lionā 2025. gada 27. janvārī noslēdzās prestižais pavāru konkursa “Bocuse d’Or” lielais fināls. Latvijas pavāru komandai šis bija pirmais fināls...

Izgaismo janvāri ar Viļņas Gaismas festivālu

Vai esi gatavs beidzot noskaidrot, kur gaišāks – Rīgā, kas mēdz starot rudenī, vai Viļņā, kur Gaismas festivāls kliedē janvāra tumsu...

Jau septīto reizi Siguldā norisinās gardēžu festivāls «Ziemas garšu svinēšana»

Sigulda aicina apmeklēt festivālu “Ziemas garšu svinēšana”, kas norisināsies jau šo sestdien, 25. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī...

Latvijas pavāru komanda jau devusies uz Lionu

Latvijas pavāru komanda ir devusies uz Francijas pilsētu Lionu, lai jau 2025. gada 27. janvārī pārstāvētu mūsu valsti pasaules prestižākā pavāru konkursa Bocuse d’Or finālā...

Jau pavisam drīz - «Bocuse d’Or» ar Latvijas pavāru dalību

Pavisam drīz – 2025. gada 26. janvārī Francijas pilsētā Lionā sāksies prestižā pavāru konkura “Bocuse d’Or” lielais fināls. Latvijai tas ir īpaši nozīmīgs, jo pirmo reizi...

Bergamo - vārti uz Itālijas labākajiem slēpošanas kūrortiem un kultūru

Ziemeļitālijas pilsēta Bergamo ir lielisks ceļojumu galamērķis gan vasarā, gan ziemā, taču tieši ziema to pārvēršas par sniegotu pasaku valstību, kurā katra bruģakmens iela un kalnu panorāma...

Valmieras novada tūrisma piedāvājums izstādēs Somijā un Igaunijā

Valmieras novada Tūrisma pārvalde 2025. gadu iesāk ar dalību starptautiskās tūrisma izstādēs Somijā un Igaunijā, lai aicinātu ceļotājus izvēlēties Valmieras novadu kā savu ceļojumu galamērķi...

Gastronomijas festivāls Siguldā šogad šķīvī guldīs aveni

Jau 7. reizi Siguldas gardēžu festivāls “Ziemas garšu svinēšana” norisināsies sestdien, 25. janvārī, Livonijas ordeņa Siguldas pilī...

Aivars Mackevičs: Dārgie tūrisma nozares profesionāļi un ceļotāji!

Gadumija tuvojas un ir pienācis laiks apskatīt pagājušā gada sasniegumus un sagatavoties nākamajam, tāpēc ar prieku sveicu jūs par sasniegto 2024.gadā...

Pārlidojumu pauze Dubaijā: ko paspēt izdarīt un apskatīt

Laikā, kad Latvijā valda ziema, arvien vairāk vilina iepazīt tālas un eksotiskas valstis, kas lutina ar saules siltumu. Tomēr, lai līdz šiem galamērķiem nokļūtu...

18. decembris vēsturē: Šodien atzīmē arābu valodas dienu

Arābu valoda runātāju skaita ziņā ir lielākā dzīvā semītu saimes valoda. Tuvu radniecīga...

Rīgā tikai mēnesi darbosies inovatīvs svētku projekts «Ziemassvētku Rezidence – Laboratorija»

Radošā apvienība “Skudras Metropole” kopā ar dizaina risinājumu uzņēmumu “Don’t Panic”, kas jau ieguvuši atzinību ar savu oriģinālo pieeju pasākumu un...

Rīgas restorānu nedēļā piedalījies rekordliels skaits apmeklētāju – vairāk kā 19 000

Rīgas Rīgas restorānu nedēļa (RRN), kas norisinājās no 28. oktobra līdz 10. novembrim, ir noslēgusies ar izciliem panākumiem, pierādot tās nozīmīgo...

Pieaug Zaļā sertifikāta popularitāte lauku tūrismā - rekordliels jaunpienācēju skaits

Ar katru gadu augošais Zaļā sertifikāta saņēmēju skaits liecina par lauku tūrisma un ēdināšanas uzņēmumu interesi saimniekot videi draudzīgi, aicinot...

Šodien «Latvijas Tūrisma forums 2024»

Atzīmē kalendārā 5. decembri – “Latvijas Tūrisma forums 2024” tuvojas...

Pavāru māja Līgatnē: Tapusi unikāla grāmata - Vēstures liecība un pavārniecības cildinājums

“Tā ir dāvana mums un dāvana Latvijai,” par tikko no tipogrāfijas iznākušo grāmatu pauž “Pavāru māja Līgatnē” saimnieks Ēriks Dreibants...

Dubaija aicina uz gadskārtējo iepirkšanās festivālu, solot līdz šim vērienīgāko pasākumu

Jau 30. iepirkšanās festivāls šogad Dubaijā noritēs no 2024. gada 6. decembra līdz 2025. gada 12. janvārim. Organizatori vēsta, ka tas būs līdz šim vērienīgākais, iespaidīgākais...

Travelnews.lv piedāvā: Nedēļas nogales pasākumu TOP7

Taču vēl pirms šiem nozīmīgajiem notikumiem novembra otrā nedēļas nogale piedāvā virkni jauku un interesantu pasākumu...

Lietuvas garša ar zvaigžņu putekļiem: ko baudīt Michelin ieteiktajos restorānos?

Šoruden gardēži tiek aicināti uz 14. Lietuvas Gastronomijas nedēļu, kas no 4. līdz 10. novembrim piedāvās aizraujošu kulinārijas pieredzi vairāk nekā...

Pavārs no Latvijas triumfē starptautiskajā gastronomijas konkursā «Cupi's Spoon»

Latvijas pavārs Māris Ēriksons ieguva pirmo vietu starptautiskajā gastronomijas konkursā "Cupi's Spoon", kas no 15. līdz. 20. oktobrim norisinājās Zagrebā...

Gastronomijas nedēļā Lietuvā: izbaudi garšas, ko iedvesmojusi daba

No 2024. gada 4. līdz 10. novembrim ienirsti Lietuvas kulinārajā mantojumā un piedzīvo tā mūsdienīgo atdzimšanu ikgadējā Gastronomijas nedēļā...

Iznācis jaunais «Michelin» ceļvedis Latvijā; pie zvaigznes ticis vēl viens Latvijas restorāns

2025. gada “Michelin” ceļvedī iekļauts 31 Latvijas restorāns, un divi ir saņēmuši vienu “Michelin” zvaigzni...

Restorāni: «Michelin» ienākšana Latvijā bijis nozīmīgs atspēriena punkts

Jau ceturtdien, 2024. gada 24. oktobrī, svinīgā ceremonijā Melngalvju namā, Rīgā, tiks izziņoti Latvijas  restorāni, kuri iekļauti 2025. gada “Michelin” ceļvedī...

Rudens brīvlaiks Ogres novadā – Piedzīvojumi ģimenēm, bērniem un jauniešiem

Brīvlaika nedēļa ir lieliska iespēja izbaudīt Ogres novada piedāvātās aktivitātes bērniem un jauniešiem. No izzinošām ekskursijām un radošām darbnīcām...

Tūrisms Rīgā stabili atjaunojas; Rietumvalstu tūristi aizstāj krievus

Tūrisms Rīgā atjaunojas ar stabilu tendenci, gada pirmajos septiņos mēnešos sasniedzot 14 % pieaugumu salīdzinot ar pērno gadu...

Nosauks «Michelin» 2025. gada Latvijas labākos restorānus

Jau 2024. gada 24. oktobrī tiks izziņoti Latvijas labākie restorāni, kuri iekļauti 2025. gada “Michelin” ceļvedī, kā arī nosaukti tie restorāni, kas saņems “Michelin” zvaigznes...

Nils Ģēvele – pirmais Latvijas šefpavārs, kurš iekļūst pasaules prestižākā pavāru konkursa Bocuse dOr finālā

Restorāna “Ferma” šefpavārs Nils Ģēvele ir pirmais Latvijā, kurš iekļuvis pasaulē prestižākā kulinārijas konkursa Bocuse d’Or finālā, izvirzot mūsu valsti starptautiskās kulinārijas elites priekšgalā...

Alpu pērles: Austrija, Itālija un Francija – kurp doties nākamziem

Dzērvju klaigas debesīs, lēnām krāsojošās koka lapas un rudens ražas pārliecinoši vēsta, ka tepat netālu jau mostās ziema...

Uz priekšu

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.82007813sec.