Limbažu pilsētas svētki tuvojas [1]

"Limbažu pilsētas svētkos gaidīts ikviens" – ar šādu devīzi 30.-31.07.2010 Limbažos svinēs pilsētas svētkus. Organizatori sola aizraujošu svētku programmu ikvienam to dalībniekam.

Svētkus 30.jūlija vakarā atklās Baumaņu Kārļa laukumā, no kura tradicionāli vīsies gājiens uz Lielezera krastmalu. Šogad pirmo reizi gājiena ietvaros jaunās ģimenes ar bērniem līdz 6 gadu vecumam tiek aicinātas piedalīties bērnu braucamrīku parādē „Mazie limbažnieki rullē!”. Braucamais var būt bērnu ratiņi, ritenis, ķerra un viss cits, ar ko mazais spēj tikt uz priekšu pats vai ar vecāku palīdzību. Galvenais nosacījums ir ideja un tās radošs izpildījums, jo braucamajam jābūt interesanti un asprātīgi noformētam. Lielezerā svētku dalībniekus sagaidīs azartiska cīņa, kurā Vikingu laivu braucienos sacentīsies pilsētas iestādes un uzņēmumi. Muzikālā uzvedumā kopā ar folkloras kopu „Vilki” būs iespēja mācīties līvu tautas dziesmas un dančus. Baltijas Valstu senās uguns nakts ietvaros ezerā uz plostiem tiks iedegtas uguns skulptūras. Savukārt Limbažu ev. lut. baznīcā vakarā notiks Bērnu un jauniešu kristīgās nometnes „Būsim kopā!” koncerts.

31.jūlija pašā rīta agrumā makšķernieki Lielezerā sacentīsies iespaidīgākā loma izvilkšanā. No rīta limbažniekus modinās un uz svētkiem aicinās pūtēju orķestris. Atklās ar ziediem un dabas materiāliem veidotos pilsētas senos vārtus Jūras, Cēsu, Dzirnavu un Burtnieku ielās. Tos veidos un pilsētas iedzīvotājiem dāvinās vietējie floristi. Baznīcas laukumā pircējus laipni gaidīs plašs amatnieku darinājumu un Latvijā ražoto preču tirgus.

Baumaņu Kārļa laukumā dienas garumā notiks Bērnu un jauniešu kristīgās nometnes „Būsim kopā!” koncerts, velo turnīrs un triāla paraugdemonstrējumi, līnijdeju priekšnesumi. Dzirnavu ielā būs atvērtas mākslinieku instalāciju un gleznu izstādes.

Sportiskas aktivitātes norisināsies Lielezera pludmalē, kur notiks pludmales volejbola sacensības. Pie kultūras nama jaunieši sacentīsies ielu basketbolā.

Bērni svētkus svinēs pasaku pilsētiņā Vienības parkā. Mazie puiši sacentīsies bruņinieku turnīros, meitenes - mazo princešu sacensībā. Būs iespēja uzcelt koka pilsētiņu, darboties radošajās darbnīcās, apgleznojot akmentiņus un stikla pudeles, veidojot princešu kroņus un bruņinieku vairogus, kā arī izbraukt ar kvadriciklu. Ģimenes varēs fotografēties retro foto salonā. Pēc ģimeņu radošām aktivitātēm parkā, Teātra mājā varēs noskatīties izrādi „Par spīti grūtiem laikiem”.

Jūras iela svētku dalībniekus gaidīs ar sportiskām aktivitātēm - tautas bumbu, auto riepu montēšanu, kastingu, armreslingu, automašīnas vilkšanu -, kā arī Jūras ielā dzīvojošo mākslinieku un pašdarbnieku koncertu. Svētkos sevi prezentēs vietējie uzņēmumi. Visas dienas garumā būs atvērts zivju tirgu. Populārais pavārmākslas meistars Mārtiņš Sirmais vārīs un cienās ar gardu zivju zupu. Interesenti varēs doties ekskursijās uz „Limbažu Tīni”.

Bijušās filca fabrikas teritorijā ar šīberēšanu, smalkām dejām, fotografēšanos ar tērpiem un rekvizītiem, filca meistardarbnīcām un citām aktivitātēm 30 gadu stilā svinēs Filca svētkus, ko organizē biedrība „Limbažu Filcs”. Pēcpusdienā Limbažos iebrauks antīko automašīnu parāde. Senos auto tuvāk varēs aplūkot Mūra ielā. Tiks atklāts arī mūžizglītības un sabiedrisko aktivitāšu centrs un fabrikas vēsturisko materiālu izstāde.

Vakarpusē Limbažu ev. lut. baznīcā koncertu sniegt stīgu kvartets „Ardente Esnsemble”. Pēc tam Baumaņu Kārļa laukumā koncertā „Esi sveicināta, vasara!” piedalīsies un ar populārām, iemīļotām, kā arī pavisam jaunām kompozīcijām priecēs Raimonda Paula favorīte, dziedātāja Ieva Sutugova, grupas „Putnu balle” dalībnieks Kārlis Būmeisters jeb Kaža, daudzsološā dziedātāja Dace Upīte, Dzintars Čīča, dziedātājs Ingus Ulmanis, jauno izpildītāju konkursa „Nāc sadziedāt” laureāti un tautas deju ansamblis „Zelta sietiņš”. Pilsētas svētku noslēgumā uz balli pilsētas laukumā aicinās grupas „Credo”, „Otra puse” un „Ēnas”.

Svētkus organizē Limbažu kultūras nams sadarbībā ar Limbažu novada pašvaldību, Limbažu pilsētas pārvaldi, olimpisko centru „Limbaži” un citām pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem.
Ar svētku programmu un aktuālo svētku informāciju var iepazīties Limbažu novada mājas lapā http://www.limbazi.lv/ sadaļā Limbažu pilsēta svētki 2010.

Uz tikšanos Limbažu pilsētas svētkos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Eva 07/27/2010 19:54 A cik būs jāmaksā 31.jūlija vakarā kad ies uz balli?

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Rēzeknes āra peldbaseins atsāk sezonu! Rēzeknes pilsētas TIC
Un beidzot pēc ziemas sezonas, no 7.maija ir atsākusi darbu Olimpiskā centra Rēzekne “karstā sirds” – brīvdabas peldbaseina zona. | Skatīt vairāk
🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,


Liepupes muiža
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19668913sec.