17.Starptautiskajā Žurnālistu rallijā uzvarēja ekipāžas no Latvijas un Lietuvas

2012. gada 17.Starptautiskajā Žurnālistu rallijā, kas savā septiņpadsmit gadu vēsturē pirmo reizi notika arī mūsu valstī, uzvarēja ekipāžas no Latvijas un Lietuvas. Pirmo reizi rallijs pulcēja auto žurnālistu „ziedu” no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Ukrainas. No Latvijas rallijā piedalījās rekordliels žurnālistu skaits - 7 ekipāžas. Citus gadus šajā pasākumā mūsu valsti pārstāv labi ja 2-3 ekipāžas.

Rallija kopvērtējumā un klasē virs 2 litriem uzvaru izcīnīja lietuviešu ekipāža Renalds Gabards un Vincs Gerdžiūns. Labākie no latviešiem bija Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis, kuri izcīnīja uzvaru klasē līdz 1,6 litriem, kā arī Oskars Kaņeps Kalniņš un Dace Janova, kuri sava debijas rallija kopvērtējumā izcīnīja 6. vietu.

Rallijs iesākās ar orientēšanos Rīgas Motormuzejā un sacensībām Biķernieku trasē. Citi veiklības un ātrumposmi Latvijā notika 333 trasē, kā arī AMO PLANT poligonā un Rūllīšu kartinga trasē Jelgavā. Otrajā dienā sacensības notika Plunģes un Rietavas apkaimes ceļos. Kopumā rallija dalībnieki veica vairāk nekā 400 km.

Šogad rallijā bija izveidota tūrisma klase, kurā varēja piedalīties visi, kuriem svarīgāka ir iepazīšanās un izziņa, nevis ātrums un adrenalīns. Šī grupa meklēja kartēs atzīmētās vietas un tajās veica specializētos uzdevumus. Viens no šādiem posmiem notiks Rīgas Motormuzejā.

Pirmajā sacensību dienā līderu pozīcijas izvirzījās Sergejs Kravets un Aleksandrs Božkovs no Ukrainas, viņiem 17,3 sekundes zaudēja Ramūns un Laura Fetingi, kuriem sekoja Aleksejs un Jurijs Močanovi no Ukrainas. Turpat aiz līderu trijnieka pēc pirmās dienas finišēja arī poļi Jaceks Jureckis ar Arkādiju Raževski, kā arī Oskars Kaņeps Kalniņš ar Daci Janovu no Latvijas. Labus rezultātus savā klasē jau pirmajā dienā uzrādīja arī Normunds Avotiņš ar Krišu Karnīti.

Savukārt otrajā dienā līderu ekipāža pieļāva kļūdas ātrumposmos un no pirmās vietas neslīdēja tik zemu, ka spēja vien finišēt 28. vietā. Kļūdas Lietuvas ceļos pieļāva arī citas ekipāžas, tādēļ rezultāti otrajā dienā krasi atšķīrās no pirmās dienas rezultātiem. Lietuvas trasēs stabilus rezultātus uzrādīja lielākā daļa latviešu ekipāžu – Oskars Kaņeps Kalniņš un Dace Janova, neskatoties uz kļūdu vienā no pēdējiem ātrumposmiem, spēja finišēt 6. vietā kopvērtējumā un 4. vietā savā klasē. 10. vietu kopvērtējumā un 8. vietu klasē izcīnīja Uldis Hmieļevskis un Andris Valters. Šis gads nebija veiksmīgs Mārtiņam Dzenītim un Andrim Mālniekam – viņi spēja uzrādīt tikai 16. rezultātu. 19. vietu kopvērtējumā izcīnīja Top Gear Latvija ekipāža Ilmārs Līkums un Viesturs Kundziņš.

Daudz labāk Latvijas žurnālistiem klājās klasē līdz 1,6 litriem – Normunds Avotiņš un Krišs Karnītis bija pārliecinoši līderi abas dienas, savukārt 3. vietu izcīnīja Latvijas Avīzes ekipāža Ilgvars Brizga un Guntars Pulss. Eko klasē 6. vietu izcīnīja Ojārs Vētra un Aldis Bite.

XVII Starptautisko Žurnālistu ralliju atbalstīja: Continental, Toyota, Live Riga, Biķernieku kompleksā sporta bāze.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.05.2024 - 03.06.2024 Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.05.2024 - 31.05.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.05.2024 - 01.06.2024 Baznīcu nakts | Jaunpils Tukuma TIC
Baznīcu nakts Jaunpils evaņģēliski luteriskajā baznīcā 1.jūnijā no pulksten 18:00. Svētbrīdi pulksten 18:00 vadīs mācītājs Jānis Saulīte. | Skatīt vairāk
“Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43299913sec.