Nedēļas nogalē ar dažādiem koncertiem un pasākumiem Rīgā svinēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

Nedēļas nogalē ar dažādiem koncertiem un pasākumiem Rīgā svinēs Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

Katru gadu 1. jūnijā tiek atzīmēta Starptautiskā bērnu aizsardzības diena, lai aktualizētu bērnu drošības un labklājības nozīmi sabiedrībā. Par godu bērniem arī Rīgas pašvaldība sarūpējusi dažādus koncertus un pasākumus, lai brīvdienas ar ģimeni izdotos īpaši jautras un krāsainas.

Par godu Starptautiskajai bērnu aizsardzības dienai, 1. jūnijā, no plkst. 11.00 līdz plkst. 17.00 Doma laukumā norisināsies Bērnu dienas festivāls. Tajā gaidāmi jauniešu kolektīvu muzikālie priekšnesumi, deju priekšnesumi, vokālo ansambļu un folkloras kopu uzstāšanās, kā arī dažādas spēles, radošās darbnīcas un atrakcijas, kas iepriecinās bērnus jebkurā vecumā. Festivāla izskaņā uz skatuves kāps grupa “Citi zēni”.

Ar dažādiem pasākumiem sezonu sāks arī kultūrtelpas “Stropi”. No plkst. 16.00 līdz plkst. 18.00 kultūrtelpā “Strops” Bolderājas filiālbibliotēkas dārzā notiks pasākums bērniem “Sajūti pārsteigumu”. Tajā gaidāmi Rīgas cirka skolas audzēkņu priekšnesumi – klaunādes šovs, žonglēšanas darbnīca un atrakcijas ar burbuļiem. Vēlāk ar latviešu komponistu mūsdienu mūziku uzstāsies grupa “Trio Tresensus”.

Savukārt no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.00 kultūrtelpā “Strops” Ēbelmuižas parkā Ziepniekkalnā notiks Liepājas Leļļu teātra izrāde mazajiem skatītājiem “Sirēnas dziesma”. Kā stāsta idejas autori, ir daudz nostāstu par Sirēnu dziesmu un to, ko tā sola. Sirēnu klints stāv jūrā un ir tikai daži varoņi, kuri dzīvi tikuši tai garām – Jāsons un argonauti, braucot pēc zelta aunādas, un Odisejs savos klejojumos. Aicinām visus nepalaist garām satriecošo iespēju kopā doties neaizmirstamā, sirdi plosošā kruīzā “Sirēnas dziesma” – visaizraujošākās izklaides, neticamākie stāsti, spīdīgākie spīguļi! Un vakara kulminācijā – Sirēnas dziesma.

Tikmēr no plkst. 18.00 līdz plkst. 19.00 kultūrtelpā “Strops” Čiekurkalna bibliotēkas dārzā pirms došanās vasaras brīvlaikā notiks izglītojoši interaktīva nodarbība bērniem par ugunsdrošību kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta talismanu Lūsi, bet no plkst.19.00 līdz plkst. 20.00 – lielo leļļu muzikālā izrāde bērniem “Ķepaiņiem pa pēdām”.

2. jūnijā no plkst. 11.00 līdz plkst. 16.00 kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā norisināsies Ziemeļblāzmas 116. bērnu svētki “Sīki, mazi kukainīši”. Programmā – radošās darbnīcas, izzinošas nodarbības, konkursi, atrakcijas un koncerti. Pasākumu vadīs Bizbizmārīte un Bite.

Savukārt plkst. 12.00 kultūras centrā “Mazā ģilde” notiks muzikālās apvienības “BikiGRUPA” koncerts un radošā darbnīca. Koncertā piedalīsies “BikiGRUPA” – Matīss Circenis, Agnese Malnača, Mārtiņš, Marta Smilga, Patriks Stepe un dzejniece Inese Zandere. Radošo darbnīcu vadīs māksliniece Ūnu Laukmane. Pirms un pēc “BikiGRUPAS” koncerta radošajā darbnīcā kopā ar mākslinieci Ūnu Laukmani bērniem būs iespēja pašiem ilustrēt savu “Biki” stāstu vai izveidot savu “Biki” grāmatiņu.

Plašāku informāciju par visiem Ģimenes mēneša pasākumiem un to norises programmu meklējiet mājaslapās kultura.riga.lv un riga.lv, kā arī sekojiet līdzi Rīgas domes sociālo tīklu lapās “Rīga” un  “Rīgā notiek”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.06.2024 - 23.06.2024 Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI" Tukuma TIC
Lapmežciema parka estrādē 23.jūnijā pulksten 23:00 būs Līgo zaļumballe ar grupu "ZUŠI". | Skatīt vairāk
Latvija
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.06.2024 - 23.06.2024 Jāņu nakts mistēriju jampadracis Engurē Tukuma TIC
Jāņu Jampadracis – Engurē! 23.06. Engurē svētku tirdziņš, teātra izrāde Auniņparkā, koncerts un balle! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.06.2024 - 21.06.2024 Līgo svētki Kandavas Ozolāju estrādē Tukuma TIC
Kandavas brīvdabas estrādē "Ozolāji" 21.jūnijā būs skatāma Līgo lielizrāde "Zvēru dīdītājas". Pēc izrādes - balle! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92252684sec.