Daba, kosmoss, Eiropa un miera sajūta: ko šogad festivāla LAMPA ietvaros piedāvā programma bērniem

Daba, kosmoss, Eiropa un miera sajūta: ko šogad festivāla LAMPA ietvaros piedāvā programma bērniem

Cēsīs, svinot 10. jubilejas gadu, 2024. gada 5. un 6. jūlijā norisināsies Sarunu festivāls LAMPA, kura vidē ikviens apmeklētājs var asināt prātu, paplašināt redzesloku vai izaicināt savus priekšstatus. Arī šogad festivāla rīkotāji mazākajiem apmeklētājiem ir sarūpējuši “miniLAMPAS” programmu, kurā caur dažādām meistarklasēm un teātra izrādēm varēs līdzdarboties, sarunāties un izzināt vēl neatklāto. Festivāls LAMPA kā vienmēr – bez maksas.

“MiniLAMPA” darbosies 5. jūlijā no plkst. 13.00, bet 6. jūlijā viesus gaidīs jau no plkst. 11.00, un abas dienas būs atvērta līdz plkst. 20.00. Katrs vecāks ir aicināts kopā ar atvasēm doties izzinošā piedzīvojumā, taču svarīgi, ka “MiniLAMPA” teritorijā bērnus līdz 7 gadu vecumam nedrīkst atstāt bez uzraudzības, tāpēc šī programma veidota tā, lai aizraujoši būtu gan mazam, gan lielam. “MiniLAMPA” zonā darbosies Bēbīšu telts, kurā vecāki nesteidzīgi varēs parūpēties par visjaunākajiem festivāla apmeklētājiem, kā arī tiks nodrošinātas visas nepieciešamās higiēnas preces.

5. jūlijā bērnu grāmatu izdevniecības “Liels un mazs” paspārnē norisināsies radošo darbnīcu maratons ar priekšā lasīšanu, bet 6. jūlijā plkst.12.00, savā koferī nesdams trikus, mūziku un dažādas noderīgas lietas, ieradīsies klauns Cronopio no Rīgas cirka ar izrādi “Pačamamo”. Viņš uzburs komisku un sirsnīgu ne pārāk veikla ceļotāja tēlu un humora valodā runās par lielām un mazām pazīstamām tēmām, taču jau plkst. 13.30 kopā ar Latvijas Leļļu teātra aktrisi un Sieviešu sadarbības tīkla labas gribas vēstnieci Santu Didžus būs iespēja piedalīties darbnīcā, kas paredzēta vecākiem kopā ar atvasēm, lai atrastu kopīgo valodu. Tāpat 6. jūlijā visas dienas garumā varēs piedalīties aktivitātē “Ceļojam kopā!”, kuru veidos Rakstniecības un mūzikas muzejs. Ceļojuma laikā būs iespēja izzināt dažādu mākslinieku darbus, hobijus un artefaktus.

“Latvijas Valsts meži” aicinās gan mazos, gan lielos dabas draugus iepazīties ar četriem varoņiem – Zaķi Stādītāju, Dzilnu Mežkopi, Briedi Kokbūvnieku un Lapsu Mežzinātnieci, savukārt Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs savās meistarklasēs piedāvās apgūt ātri un viegli pagatavojamus našķus no pašmāju augļiem un dārzeņiem, lai vasara ir tiešām garšīga.

“MiniLAMPA” sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā caur aktivitāti “iESpēju Eiropa bērniem” ļaus uzzināt arī bērniem, cik daudz viņi jau ir iepazinuši Eiropas Savienību, un atklās par to ko jaunu. Taču, pildot uzdevumus, no Eiropas uz Visumu varēs doties caur Kosmosa izziņas centra un “Research Latvia” rīkoto aktivitāti, lai uzzinātu, ko gan vecāki, gan bērni var darīt kosmosa nozares attīstībā jau tagad.

Sevī attīstīt drošības sajūtu, mieru un zinātkāri caur siltiem pieskārieniem un sarunām ar dažādu nozaru speciālistiem mudinās “Laimes bļodā”, kuri savu atpazīstamību ieguvuši ar nodarbībām siltajos graudos, kas palīdz mazināt stresa radītus traucējumus, bet asināt prātu mudinās “Brain Games” iecienītās galda spēles, kas piemērotas dažādiem vecumiem un būs pieejamas “miniLAMPA” teritorijā.

Dažādas aktivitātes ģimenēm norisināsies ne tikai “miniLAMPAS” teritorijā, bet arī citur. Piemēram, Bibliotopijas punktā 5. jūlijā no plkst. 17.00 līdz 19.00 ģimenēm ar bērniem būs iespēja radīt savus stāstus ar rakstnieces Luīzes Pastores un ilustratores Anetes Bajāres-Babčukas veidotās puzles palīdzību darbnīcā “Stāstu stāsts”.

6. jūlijā no plkst. 11.00 līdz 12.30 Spoguļtelts piedāvās teātra meistarklasi bērniem “Bez cīņas nav uzvaras”, kurā varēs iepazīties ar aizraujošiem teātra uzdevumiem, bet Arterritory, Zuzeum un VV Foundation aicina bērnus uz darbnīcu, kurā, dekorējot māla puķu podus, jaunākajiem festivāla dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar laikmetīgo mākslu. Darbnīca norisināsies Maija parka Laikmetīgās mākslas teltī no plkst. 11.00 līdz 12.15.

Ar Sarunu festivāla LAMPA pilno programmu iespējams iepazīties šeit: https://festivalslampa.lv/lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.06.2024 - 30.06.2024 Koncerts ar Valdi Atālu un Zani Bērziņu Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29.jūnijā pl.19.00 ielūdzam uz Akustikas vasaras terases atklāšanu, kurā uzstāsies Valdis Atāls un Zane Bērziņa. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Jūnija vidū Bauskā uzsāks ceļu remontu! Bauskas TIC
Jūnija vidū uzsāks Kalna un Zaļās ielas seguma atjaunošanas un rotācijas apļa izbūves darbus | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3981638sec.